Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Do polovine tjedna kišno uz sunčane intervale, ali i veoma toplo

Ovoga tjedna širom Bosne i Hercegovine nastavit će se nestabilne vremenske prilike. Dolazit će do izmjene sunčanih intervala s naoblakom i kišom te mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Jutros je u BiH bilo pretežito oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježena kiša. Danas će preovladavati umjereno do pretežito oblačno vrijeme.

Postaje li Hercegovina konkurencija Dalmaciji?

Kad je nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić prije koju godinu u hercegovačkom selu Bijača podigao impresivno seosko imanje Stanić Estate, koje je arhitektonski dvojac Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić, poštujući lokalnu tradiciju, savršeno uklopio u surov okoliš, mnogi su ostali bez teksta.

Jabuke iz Hercegovine našle put do Maldiva

Između Trebinja i Ljubinja u Popovu polju na 340 hektara prostiru se plantaže voća i vinove loze tvrtke Popovo polje a.d., od čega polovinu čine vinogradi, a drugu polovinu nasadi jabuke, kruške i trešnje.

Program Ljubuškog ljeta [najava]

Drage sugrađanke i sugrađani, dragi gosti, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na bogat kulturno-sportski i glazbeno-zabavni program, koji ćemo upriličiti povodom proglašenja Grada Ljubuškog, tijekom ljetnih mjeseci.

  • Objavljeno u Novosti

Dogodilo se na današnji dan, 24. lipnja...

Njemački grad Aachen 1374. godine postao je poprištem jedne od prvih zabilježenih epidemija tzv. 'plesne kuge'. Stanovnici grada, prema nekim izvorima njih do tisuću, kroz nekoliko su tjedana nekontrolirano plesali, odnosno skakali i divljali gradskim ulicama nerijetko vrišteći uslijed proživljavanja raznih vizija i halucinacija.

Pretplati se na ovaj RSS feed