Petak, 21 Lipanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Danas, 21. lipnja je prvi dan ljeta

Danas počinje ljeto na sjevernoj zemljinoj hemisferi i trajat će do 22. rujna. Prema Astronomskom magazinu, ljeto nastupa točno u u 12 sati i 7.3 minuta. To je 172. dan u godini, a do kraja godine ostaje još 194 dana.

  • Objavljeno u Novosti

300.000 sadnica rajčice za umake i začine Podravke

Vrijedne ruke branitelja koje su nekada branile prostore Hercegovine, danas su u misiji oživljavanja zapuštenih poljoprivrednih potencijala, a priča koja dolazi iz okolice Širokog Brijega pokazuje kako se složnim i ustrajnim radom mogu postići izvrsni rezultati te se, uz malo volje i potpore vlasti, na Mostarskom blatu uskoro očekuju prvi prinosi hercegovačke rajčice za velike industrijske potrebe.

Ovoga ljeta na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

Nakon najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni, kada jeu ljeto 2017. oboren Guinnessov rekord okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu – 2.325 Ivana, Kupres za ovo ljeto priprema novi spektakl.

Dogodilo se na današnji dan,21. lipnja...

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih stavova, sve kako bi izbjegao lomaču kao Giordano Bruno tridesetak godina ranije. Navodno je Galileo u trenutku smrti promrmljao "Eppur si muove"(Ipak se kreće), iako se odrekao svih tvrdnji o heliocentričnom sustavu.

Pretplati se na ovaj RSS feed