Nedjelja, 02 Lipanj 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Hrvatski narodni sabor zagovara reformu Izbornog zakonodavstva

Mišljenje Europske komisije o kandidatskom statusu BiH za EU je takvo kakvo je i oslikava realno stanje (ne)spremnosti Bosne i Hercegovine za otvaranje pristupnih pregovora. Stoga s ocjenama iz samog Izvješća ne bi nitko u BiH trebao biti zadovoljan - navodi se u priopćenju Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora BiH kojeg potpisuje Božo Ljubić.

Položili novi nogometni suci

Iako je prije tri mjeseca u organizaciji Udruge nogometnih sudaca Zapadnohercegovačke županije održano je polaganje ispita za nogometnog sudaca, ponovno su prošli tjedan zainteresirane osobe imale mogućnost postajanja novog mladog nogometnog sudca ili sutkinje.

  • Objavljeno u Nogomet

Ban Josip Jelačić: Spomenik u Zagrebu iz godine 1866.

Iza smrti bana Jelačića godine 1859. njegov je hrvatski mit počela razvijati i njegovati Narodna stranka. Na njezinu je čelu bio njezin osnivač, đakovački biskup Josip Juraj Strossmayer, čije je imenovanje na tu visoku crkvenu dužnost u cara bio ishodovao upravo ban Josip Jelačić.

Fra Radoslav Glavaš osuđen je i strijeljan nevin, samo zato što je želio slobodnu i samostalnu hrvatsku državu

Fra Radoslav Glavaš bio je član Hercegovačke franjevačke provincije. U svome kratkom 36-godišnjem životu doživio je mnogo toga, između ostaloga i uspostavu i propast Nezavisne Države Hrvatske, u životu koje je igrao zapaženu ulogu. Bavio se književnom kritikom, a iz hrvatske je književnosti postigao doktorat na Filozofskome fakultetu Zagrebačkog sveučilišta (1942.).

Pobjeda Borca za vodstvo 1:0 u finalnoj seriji

Rukometaši Izviđača nisu uspjeli u prvoj finalnoj utakmici završnice prvenstva BiH u rukometu doći do pobjede protiv Borca u Banja Luci, Borac je pobijedio 25:23 i poveo 1:0 u finalnim susretima.

  • Objavljeno u Šport
Pretplati se na ovaj RSS feed