Četvrtak, 09 Svi 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

79 godina od Schumanove deklaracije

Francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman 9. svibnja 1950. godine predložio je stvaranje Europske zajednice za ugalj i čelik čije bi članice udružile proizvodnju ugljena i čelika, ovaj prijedlog poznatiji je kao Schumanova deklaracija, a bila je to prva u nizu nadnacionalnih europskih institucija iz kojih je nastala današnja Europska unija.

Vatreni barem preko fotografija stižu na Mostarsko proljeće

Izložba fotografija pod nazivom “Ljeto vatreno” bit će otvorena u četvrtak, 16. svibnja, u Galeriji Aluminij u Mostaru u 20 sati, u sklopu Mostarskog proljeća 2019. Postav “Ljeto vatreno” čini izbor iz fotografskoga opusa službenoga fotografa Hrvatskoga nogometnog saveza Drage Sopte s prošlogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Zlatko Javorko Mišetić osvojio još jedan trofej

Poznati ljubuški maratonac Zlatko Javorko Mišetić, čija je kuća puna razno-raznih zahvalnica i trofeja s brojnih utrka, jučer je osvojio još jedan pokal, njemu posebno drag, onaj za najstarijeg sudionika na tradicionalnom 23. mini-maratonu Polog – Široki Brijeg.

'Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku' izvedena u Mostaru

Glazbeno-scenska, edukativna i domoljubna predstava "Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku" koja emotivno propovijeda priču o gradu Vukovaru prije, tijekom i poslije rata, a čiju okosnicu čine dokumentarni filmovi "Vječni plamen", "Bitka za Vukovar" te "Vukovar danas" održana je u srijedu u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Pretplati se na ovaj RSS feed