Petak, 31 Svi 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

31. svibnja Svjetski dan nepušenja

U Hrvatskoj 35,4% stanovništva između 15. i 64. godine puši cigarete, dok godišnje od posljedica pušenja umire oko 9 000 tisuća osoba. Prema podacima HZZO-a godišnje se na troškove liječenja posljedica pušenja potroši oko 1,5 milijardi kuna.

  • Objavljeno u Svijet

31. svibnja Majka Božja od Kamenitih vrata [video]

Na Kamenitnim vratima u svako doba dana ima vjernih duša koje se mole u tišini pred slikom Djevice Marije, zaštitnice Zagreba. Tamo su i godinama vjerne žene molile za oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača – i Bog je uslišio molitvu.

Stier: HDZ ne može pobijediti ako ne predstavlja i desne birače

Jutarnji list objavio je da je nakon lošeg rezultata koji je HDZ ostvario na europskim izborima, osvojivši samo četiri mandata - šef stranke Andrej Plenković naredio čelnicima lokalnih organizacija da do ovog petka dostave izvješća kako bi se analiziralo zašto su podbacili, ističući da se očekuju i kazne zbog sumnje u organiziranu izbornu opstrukciju.

Novi junak hrvatske košarke je Livnjak koji se u ratu borio pod zapovjedništvom Ante Gotovine

Pet godina prošlo je od posljednjeg trofeja Cibone, one senzacionalne ABA lige u Beogradu, a od posljednjeg naslova prvaka Hrvatske i godina više. Još pod teretom financijskih dubioza pokušavala je vratiti relevantnost u hrvatskoj košarci, ali nije uspijevala biti ništa drugo nego pristojan sparing-partner odlično ustrojenoj i stabilnoj, ali nimalo popularnoj Cedeviti.

Ispraćaj malih maturanata u Dječjem vrtiću Jelenko [video]

Tradicionalno, svibanj u Ljubuškom je u znaku maturanata, nedavno su održane maturalne zabave ljubuških srednjoškolaca i osnovnoškolaca, a da mjesec završi u tom znaku pobrinuli su se iz Dječjeg vrtića Jelenko gdje su danas organizirali poseban oproštaj od svojih maturanata.

Pretplati se na ovaj RSS feed