Srijeda, 29 Svi 2019 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Kako prepoznati senzacionalizam u medijima

Senzacionalizam je svakodnevna pojava u medijima, a podrazumijeva način pisanja novinarskih tekstova u kojem novinari krše etička pravila svoje struke. To su tekstovi koji prenose govor mržnje, nisu utemeljeni na činjenicama, bave se nevažnim temama, vrijeđaju druge osobe, zadiru u privatni život, sadrže uznemirujuće fotografije unesrećenih osoba itd.

Predavanje akademika Muse: „Od Bečkoga dogovora do Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika“ [foto]

Akademik Šimun Musa održao je predavanje o temi „Od Bečkoga dogovora do Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika“ na Filozofskom fakultetu. Organizatori su Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, Matica hrvatska Mostar i Sveučilište u Mostaru, a održano je u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće – XXI. dani Matice hrvatske Mostar.

Izmišljena bijela zastava, bijeli miševi i fantomski franjevački snajperisti

Ovaj osvrt (nemojte ga shvatiti kao polemiku jer ga pišem zbog hrvatske javnosti, a ne zbog autora članka na koji se osvrćem) na članak dr. Ive Josipovića “Bijesni čopor protiv istine” (Večernji list, 14. svibnja 2019.) pišem s podijeljenim osjećajima žaljenja, prezira, gađenja, pa i stida; kao bivši profesor Sveučilišta u Zagrebu.

Pretplati se na ovaj RSS feed