Slijedi ključan Davis cup dvoboj protiv Švedske

Prvi vikend nakon Australian Opena, donosi nam i nastup Davis Cup reprezentacije BiH, koja će preko Švedske pokušati izboriti možebitni ulazak među 16. najboljih reprezentacija svijeta, odnosno ulazak u Svjetsku skupinu, po prvi put u povijesti.

U razdoblju koji je poprilično turbulentan za ITF, sustav natjecanja u Davis Cupu za sada ostaje isti, pa je susret u Stockholmu jedan od dvanaest koji se igra u istom terminu, petak i subotu.

Protivnik BiH je Švedska, koja pamti daleko bolje dane u ovom natjecanju, s obzirom na to da je veliki trofej osvajala čak sedam puta i još pet igrala u finalu. Posljednji put su Šveđani slavili 1998. godine u Milanu protiv Italije.

Švedsku reprezentaciju danas vodi Johan Hedsberg, koji računa na Mikaela i Eliasa Ymera, Karla Friberga, Lea Borga i Andrea Goranssona. U ovom trenutku Mikael Ymer je najveći adut Švedske, s obzirom na to da je trenutačno 69. na svijetu.

Za reprezentaciju BiH će nastupiti Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Mirza Bašić koji se već nalaze u Švedskoj.
"Teniski savez BiH je osigurao sve neophodne uvjete za pripreme i trening ovdje u Stockholmu. Atmosfera u ekipi, kao i odnos igrača prema obavezama su na vrlo visokom nivou kao i uvijek. Siguran sam da će nam to olakšati i pomoći nam da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo meč protiv domaćina i da pokušamo da zabilježimo pobjedu, koja bi bila ogroman uspjeh za sport u BiH", kaže Davis Cup kapetan Zoran Zrnić.

Što se tiče rankinga tenisača BiH, Mirza Bašić je trenutačno 197. na svijetu, Nerman Fatić drži 241. mjesto, dok je Mirza Bašić 294. Daleko najbolji ranking ima u paru Tomislav Brkić koji je sada 59. na svijetu.

 
index Instagram400x230 youtube