Ljubušak Tomo Brkić: Nakon epske drame ispisao povijest i na Wimbledonu

Spektakularni Tomislav Brkić plasirao se u osminu finala Wimbledona u paru s Nikolom Ćaćićem savladavši kombinaciju Daniell / Oswald rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 1:6 i 13:12.

Brkić i Ćaćić nizu senzacionalne rezultate u parovima.

Stigli su do prve ATP titule, igrali još finala, a onda na Roland Garrosu došli do četvrtzavršnice napravivši rezultat karijere.

No, i na najvećem svjetskom turniru nemaju namjeru rano se zaustaviti, pa su tako savladali jučer favorizovane Marcusa Daniella i Phillippa Oswalda u tri seta i neviđenu dramu na kraju u produženom dijelu igre, piše SCSport.

U prvom setu Brkić i Ćaćić prave brejk u šestom setu i lagano ga čuvaju do kraja za vodstvo rezultatom 1:0. Ipak, Oswald i Daniell se bude i u drugom setu superiorno dolaze do 6:1 i poravnanja.

Očekivano, odlučujući set ponudio je mnogo uzbuđenja i veliko nadmetanje, a na kraju je riješeno u taj-brejku rezultatom 13:12. U regularnom dijelu seta Brkić i Ćaćić su dva puta imali po jednu meč loptu na servis rivala, ali je nisu iskoristili.

Pri rezultatu 12:12 pristupilo se taj-brejku, a tu su se bolje snašli bh. i srbijanski tenisač i tako je ispisana povijest, pošto BiH prvi put ima sudionika osmine finala na Wimbledonu.

Suparnici u borbi za četvrtzavršnicu biti će oni najteži, prvi nositelji i najbolji igrači svijeta, Nikola Mektić i Mate Pavić.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 04 Srpanj 2021 09:52
 
index Instagram400x230 youtube