Brkić i Ćaćić poraženi u četvrtzavršnici Roland Garrosa

Ljubušak Tomislav Brkić i srpski tenisač Nikola Ćaćić nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Ronald Garrosa u konkurenciji parova.

Brkić i Ćaćić su bili fantastični u prethodnim mečevima i sve su iznenadili svojim izvrsnim igrama i plasmanom u četvrtzavršnicu Grand Slama u Parizu, navodi sportsport.ba.

Međutim, ovaj dvojac danas nije imao snage da slavi u okršaju protiv Herberta i Mahuta koji su uspjeli da slave sa 2:0 u setovima i na kraju se plasiraju u polufinale.

Brkić i Ćaćić su se odlično borili u prvom setu i nisu dali Herbertu i Mahutu da brzo završe set. Na kraju smo gledali tie-break koji su nažalost dobili Hebert i Mahut sa 7:5 i poveli su sa 1:0 u setovima.

U drugom setu igra Brkića i Ćaćića se u potpunosti raspala što su njihovi protivnici znali da iskoriste.

Bilo je jasno da su Brkić i Ćaćić uložili veliku energiju u prvi set koji nisu uspjeli da dobiju, te su u drugom setu bili znatno lošiji.

Herbert i Mahut su odmah došli do breaka, a zatim su nastavili odlično da igraju. Nakon 20 minuta igre u drugom setu vodil isu već sa 5:0.

Potom su Brkić i Ćaćić na sovj servis smanjili na 5:1, ali to je bilo sve od njih. Već u narednom gemu Herbert i Mahut su sve završili i slavili sa 6:1 u drugom setu, te su se plasirali u polufinale Roland Garrosa.

Roland Garros, četvrtzavršnica:

Brkić/Ćaćić - Herbert/Mahut 0:2 (6:7, 1:6)

Poslijednja izmjena danaUtorak, 08 Lipanj 2021 18:11
 
index Instagram400x230 youtube