Wimbledon: Dodig i Chan u finalu mješovitih parova

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i tajvanska tenisačica Latisha Chan izborili su plasman u finale mješovitih parova u Wimbledonu nakon što su u polufinalu pobijedili Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Čehinju Kvetu Peschke sa 7-5, 6-4.

Ključni trenutak prvog seta bio je jedanaesti gem u kojem su Dodig i Chan iskoristili drugu break loptu i poveli 6-5, potom osvojili gem za 7-5 i 1-0 u setovima.

U drugom setu bilo je nekoliko obrata, a prvi su do breaka stigli Dodig i Chan u trećem gemu. Međutim već u idućoj igri nizozemsko – češka kombinacija je izjednačila na 2-2. U sedmom gemu hrvatsko-tajvanski par je načinio novi break, a ovoga puta su prednost obranili do kraja i nakon 42 minuta igre dobili su drugi set sa 6-4, a time i meč.

Dvostruki osvajači Roland Garrosa će u finalu igrati protiv Šveđana Roberta Lindstedta i Latvijke Jelene Ostapenko koji su u polufinalu porazili Nizozemca Matwea Middelkoopa i Kineskinju Zhaoxuan Yang sa 7-5, 6-2.

Podsjetimo, Lindstedt i Ostapenko su u četvrtfinalu pobijedili Franka Škugora i Rumunjku Ralucu Olaru sa 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Ivan Dodig osvojio je tri Grand Slam naslova u parovima, jedan u muškoj i dva u mješovitoj konkurenciji. Oba upravo s Chan, a sad ide i po treći naslov s njom.

Dodig je postao četvrti Hrvat u povijesti koji je došao do finala Wimbledona u svim konkurencijama nakon Ivaniševića, Čilića i Pavića.

 
index Instagram400x230 youtube