Važna pobjeda Izviđača CO u Doboju

Rukometaši Izviđača CO rezultatom 29:27 su savladali ekipu Sloge u Doboju te sa velikom prednošću dočekuju ovu ekipu u uzvratu na domaćem parketu.

U veome neizvjesnom susretu Skauti su na kraju ipak uspjeli otići na plus dva gola prednosti, što je veliki plus za uzvrat na domaćem terenu.

MRK Sloga – RK Izviđač Central osiguranje 27:29 (14:14)

Doboj, Dvorana SŠC, gledatelja 600.
Suci: Džemal Čedić i Dino Đerzić (Sarajevo) 
Nadzornik: Mladen Raič (Mostar)

MRK Sloga: Bogdanović (4 obrana, 1 sedmerac), Knežević (3 obrane), Ristović 4, Đurđević, Maksimović, Krajišnik, Tulendić, Stanković 3, Perović 5, Lazić, Starčević, Ristić, Zekić 6, Karanović 3, Janković 4/1, Ćosić 2. 
Trener: Bojan Unčanin

RK Izviđač: Kvesić (7 obrana, 1 sedmerac), Tolić, Mandić (5 obrana, 2 sedmerca), Vukšić 3, G. Mišetić, Alilović 2, Kos, Ivanović 10/4, Primorac, Đono 7, Delić 2, Maretić 2, Miličević, Mataga, Mišetić, Čutura 3. 
Trener: Mario Bjeliš.

Isključenja: Sloga 6 minuta, Izviđač 12 minuta.
Sedmerci: Sloga 4/1, Izviđač 6/4.

Rukometaši Izviđač Central osiguranja večeras su u Doboju odigrali još jednu sjajnu utakmicu i napravili veliki korak prema finalu. Utakmica u Doboju bila je prava rovovska borba u kojoj su i jedni i drugi davali svoj maksimum. 

Izviđač je dobro otvorio utakmicu i u 5. minuti prednost je bila na njegovoj strani (2:3). Domaći su uspjeli u sljedećih nekoliko minuta, s dva pogotka u nizu, povesti (3:4), ali ponovno uzvraćaju „Skauti“, golovima Nikole Đone, dva puta, te Josipa Čuture, stižu do prednosti od dva gola (4:6, 11.minuta). 

Do svoje najveće prednosti u susretu „Skauti“ su stigli u 19. minuti kada su serijom 5:2 stigli do četiri pogotka prednosti (6:10). 

Zadnjih desetak minuta prvog dijela Sloga je odigrala bolje i uspjela sustići prednost Izviđača, tako da se je na odmor otišlo pri rezultatu 14:14.

U drugom poluvremenu vodila se je prava „rovovska bitaka“, ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći do značajnije prednosti. Uglavnom su se momčadi smjenjivale u vodstvu, ali prednost jednih ili drugih nije bila veća od dva pogotka. Domaći su uspjeli povesti 19:17 u 38. minuti, ali se Izviđač nije predavao, uzvratio je preko Nikole Đone i Duje Maretića za poravnanje (19:19 u 41.minuti).

U periodu od 41. do 55. minute, prednost od jednog pogotka bila je na strani „Skauta“, ali su domaćini uspijevali pogađati za poravnavanje. Zadnjih pet minuta odlučilo je pobjednika, Izviđač je postigao četiri pogotka, pogađali su Milan Vukšić dva puta, Miljan Ivanović i Nikola Đono, dok su domaći u istom periodu postigli dva pogotka.

U redovima Izviđača najefikasniji su bilo Miljan Ivanović s deset i Nikola Đono sa sedam pogodaka. Josip Čutura i Milan Vukšić pridodali su po tri, dok su se po dva puta u listu strijelaca upisali Domagoj AlilovićVedran DelićIvan Miličević.

U ekipi Sloge najviše pogodaka postigao je Vukašin Zekić šest, pet pogodaka postigao je Nikola Perović, a po četiri Goran Ristović i Stefan Janković.

„Skaute“ već u srijedu, 29.05.2019. godine očekuje uzvratni susret s istom momčadi u Gradskoj športskoj dvorani.

Poslijednja izmjena danaSubota, 25 Svi 2019 23:58
 
index Instagram400x230 youtube