Ivandija, bivši trener Izviđača napustio klupu Dubrovnika

Četvrti poraz u prvih šest kola nove sezone, drugi kod kuće, te je Silvijo Ivandija, trofejni trener, pomoćnik izbornika seniorske hrvatske reprezentacije rukometaša Lina Červara, digao sidro te napustio Gospino polje i klupu Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

- Nije bilo više zadovoljstva mojim radom, a ni ja nisam osjećao kako mogu to promijeniti te sam odlučio otići – istaknuo je Ivandija.

U pet od šest utakmica Dubrovnik je bio u najmanju ruku ravnopravan suparnik. Šteta što to nije nagrađeno još kojim bodom.

- Igrači su dosta dobro reagirali, pokazali su kako nisu, a ja vjerujem kako ne bi trebali biti slučajni prolaznici u najvećem rangu natjecanja. Ali, neke stvari nisu bile dobre. Trebalo se pojačat na svim nivoima u klubu kad se ušlo u najveći rang. Što se tiče igračkog kadra tu nismo dobro reagirali, kad se sad pogleda što se događalo, po pitanju vratara. Nakon završetka prošle sezone znali smo kako će teško Kristijan Janđel zbog obveza na poslu moći pomoći. Pokušaj sad njegovog povratka nakon svega nije bio uspješan. Kasno se po tom pitanju reagiralo, i na kraju neuspješno.

U 1. kolu protiv Umaga kod kuće osvojen je prvi premijeligaški bod u utakmici u kojoj je RKHM Dubrovnik bio dosta bliži drugom bodu. Potom čak 34 pogotka u Bjelovaru, ali i čak 36 pogodaka u vlastitoj mreži. Zatim se dogodio prvi poraz kod kuće. Spačva je u Vinkovce odnijela oba boda. Nakon toga poraz u Varaždinu. To je bila jedina utakmica u kojoj je RKHM Dubrovnik bio miljama daleko izbjeći poraz. Zatim dvije utakmice kod kuće. Pobjeda protiv Zameta – povijesna prva premijerligaška, te sad poraz od Gorice s pogotkom razlike.

- Bez obzira na samo jednu pobjedu, jedan remi i četiri poraza u prvih šest kola igrači su imali koristi od ovih utakmica. Ne možeš bez iskustva u veći rang, a toga velika većina ovih igrača nema. Sad su vidjeli što je to Premijer liga te vjerujem kako će u idućim utakmicama biti još bolji. Iskreno, ponavljam, žalostan sam što nismo uzeli još koji bod, mogli smo. Jedan od razloga zašto se to nije dogodilo su i suđenje na našu štetu, zatim, nedostajalo je i malo sreće, ali i sa samo tri boda nisam bio nezadovoljan, ne. Ponavljam, Uprava nije bila zadovoljna mojim radom te vođenjem momčadi, a kako su zahladili naši odnosi smatrao sam kako je najbolje da odem. Volio bih da na kraju momčad pod vodstvom novog trenera pokaže više te da se pokaže kako sam ja bio razlog zbog čega rezultat nije bio bolji.

Ivandija je iz RK Izviđa na klupu RKHM Dubrovnik došao u ljeto 2018. godine

- Svoj boravak u Dubrovniku, godinu i pol dana sam bio tu, pamtit ću po prošloj sezoni u kojoj smo ostvarili povijesni rezultat – plasirali se po prvi put u najveći rang. Cijeli sam se bio predao tom cilju, kao da je Dubrovnik moj klub, a Dubrovnik grad u kojem sam rođen. Ponosan sam na taj uspjeh. Na kraju, sad kad je i došlo do prekida suradnje, ne zamjeram ni Upravi. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Uprava misli kako treba ovako, kako je tako bolje, a ne onako kako sam ja radio te kako će netko drugi raditi kako oni misle da treba, tj. bolje od mene. Ponavljam, volio bih da taj netko drugi bude uspješniji. Želim igračima sve najbolje. Svoj boravak u Dubrovniku ću pamtiti po lijepim stvarima, a njih je bilo puno, puno više od loših – zaključio je Ivandija.  

 
index Instagram400x230 youtube