EHF LIGA prvaka| Sedam pogodaka Ivana Pavlovića i nevjerojatna obrana Mateja Madića - video

U susretu šestog kola rukometne Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u srijedu navečer gostovali kod francuskog Nantesa.

Unatoč kvalitetnom izdanju protiv, na ulasku u ovo kolo, drugoplasirane momčadi skupine, Zagreb je na kraju tijesno poražen 32:29. Goste je do pobjede predvodio Julien Bos sa sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja, dok je isto toliko puta za Zagreb precizan bio Ivano Pavlović.

Zagrebaši su protiv favoriziranog domaćina – momčadi koja nakon pet kola ima već šest bodova, te je u ovaj susret ušla kao drugoplasirana u skupini, u prvom dijelu izgledali jako dobro. Napad su predvodili Ihar Bialiauski i Miloš Kos, dok je svoj doprinos među vratnicama dao i Matej Mandić. Kod gostiju pak jako dobar francuski reprezentativas Nicolas Tournat koji je obrani Zagrebaša zadavao ponajviše problema. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio 15:15.

Gotovo identično izgledao je i prvi dio drugog poluvremena – obrane su izgledale dobro s obe strane i Zagreb je održavao priključak. Nažalost, pri 24:23 Rok Ovniček i Julien Bos predvode napad Nantesa koji sa pet vezanih pogodaka odlazi na +3 na ulasku u posljednjih pet minuta susreta – prednost koju Zagreb nije uspio dostići. Na kraju poraz 32:29 protiv Francuza koje je večeras, pogotovo u trenucima kada se 'lomio rezultat' predvodio Julien Bos koji je postigao sedam pogodaka. Treba naglasiti i sedam obrana Ivana Pešića, te po četiri pogotka Minnea, Tournata te Ovničeka. Kod Zagreba sedam pogodaka Ivana Pavlovića, šest Miloša Kosa i pet Ihara Bialiauskog.

Matej Mandić utakmicu je završio sa osam obrana.

'Lavovi' su ponovno u akciji već za dva dana kada, u sklopu novog kola Paket24 Premijer lige gostuju u Slavoniji kod Osijeka. Iduće kolo elitnog europskog klupskog natjecanja na rasporedu je već idućeg tjedna kada Zagrebaši gostuju u Njemačkoj kod prošlogodišnjih polufinalista Magdeburga.

Nantes – Zagreb 32:29 (15:15)

Nantes: Pešić 7 obrana, Biosca 4 obrane; Briet 4, Minne 4, Yoshida, Bonnefond, Rivera 1, Abdi 2, Avelange 2, Ovniček 4, Tournat 4, Bos 7, De la Breteche, Gaber, Noam 1, Odriozola 2. Trener Gregory Cojean.

Zagreb: Grbavac, Mandić 8 obrana; Kos 6, Walczak, Klarica 3, Gojun, Srna 1, Molc, Svržnjak, Pavlović 7, Celegin, Bialiauski 5, Kavčič 2, Glavaš 3, Trivković 2, Radojković. Trener Andrija Nikolić.

Andrija Nikolić, trener Zagreba: 
Nismo u lakoj situaciji, imamo dosta ozlijeđenih igrača, međutim ovi koji su bili tu su stvarno dali sve od sebe. Nije lako, ponovno tijesan poraz ali moramo se s tim pomiriti i ići dalje. Ostali smo nažalost i ovako kratki bez Zvonimira Srne koji je dobio crveni karton a izrazito je važan za nas i to su sve detalji koji su presudili današnju utakmicu. 

Ivano Pavlović, igrač Zagreba: 
Pristup je od prve minute bio pravi, ušli smo u susret kako treba, i to je razlog zašto smo do samog kraja imali aktivan rezultat. Radili smo greške u obrani, bili smo kažnjeni za agresivnost u obrani, i na kraju nažalost eto poraz. Što se mene osobno tiče, zadovoljan sam nastupom i time što sam opravdao minutažu koju mi je trener danas dao. 

 
index Instagram400x230 youtube