Trenerski tandem, Džolić-Tolić ponovio uspjeh Silvija Ivandije star 14 godina

Rukometaši Izviđač Agrama nepunih 14 godina čekali su gostujuću pobjedu u europskim kup natjecanjima.

Priliku su iskoristili u subotu, 18.10.2024. kada su u Sassariju, talijanskom gradu na otoku Sardinija, pobijedili momčad Raimond Sassari rezultatom 39:38 i prekinu li dugu, neugodnu, tradiciju.

Da se podsjetimo, zadnju gostujuću pobjedu „Skauti“ su ostvarili 20.11.2010. godine u dvorani Celal Atik Spor Salon – Izmir u turskom gradu Izmiru u sklopu 3.kola EHF Men’s Cup Winners’ Cup. Toga dana savladali su momčad Izmir BSB SK rezultatom 29:28. Dakle, trenerski tandem, Džolić-Tolić, uspio je ostvariti ono što je zadnji put na klupi Izviđača ostvario Silvio Ivandija.

Rukometaši Izviđača pomalo nervozno su ušli u utakmicu. Velika želja za pobjedom i važnost susreta stvorila je u redovima Skauta“ nervozu tako da su u otvaranju utakmice promašili nekoliko dobrih prilika i napravili nekoliko tehničkih pogrešaka.
Domaći rukometaši, prvi su došli do pogotka, preko Umberta Bronzoa, ali u istoj minuti izjednačio je Luka Bubalo. Golom Diana Ćeške, koji je odigrao odličnu utakmicu, „Skauti“ dolaze do prednosti (1:2, 3.minuta) tako da je nervoza lagano popuštala. Domaći su poravnali golom Hamidovića, a onda je uslijedila serija izviđača od 4:0. Najprije, svoj drugi gol postiže Luka Bubalo, a zatim 3 puta, zaredom, pogađa Filip Odak za prednost od „plus 4“ (2:6, 8.minuta), tako da je domaći trener bio primoran uzeti time-out u vrlo ranoj fazi utakmice. Prednost od 4 gola „Skauti“ su držali do 14. minute, kada su domaći preko Hamidovića stigli do 2 gola zaostatka, da bi Bižić u 18. minuti zaostatak smanjio na samo jedan gol.

Golom Marijana Šaravanje Izviđač stiže do nove prednosti od dva gola (10:12, 18.minuta), a nakon toga slijedi nešto lošiji period igre „Skauta“ tako da Sassari u 22. minuti dolazi do gola prednosti (15:14). Milan Vukšić u 26. minuti vraća prednost na stranu Izviđača (17:18). U zadnjih par minuta, 2 izgubljene lopte, tehnička greška i dvije obrane domaćeg vratara dovele su ekipu Sassaria do prednosti od 3 gola (21:18). Šutom s 15 metara, Diano Ćeško postiže 19. gol za Izviđač u zadnjim sekundama prvog poluvremena tako da se na odmor odlazi pri rezultatu 21:19 za domaćina.

U nastavku susreta, sve do 40 minute, domaći rukometaši su uspijevali zadržati prednost. Mateja Šimića u 40. minuti poravnava rezultat na 27:27. Slijedećih 5-6 minuta, igralo se „gol za gol“ da bi Luka Bubalo, golom u 46. minuti, doveo „Skaute“ do prve prednosti (30:31) u 2. poluvremenu. Novo vodstvo, dalo je krila „Skautima“, koji su 51. minuti, po drugi puta na utakmici, došli o 4 gola prednosti (31:35). Nakon toga, dvije izgubljene lopte, tehnička greška i isključenje „Skauta“ u 55. minuti koriste domaći rukometaši i preko Hamidovića smanjuju rezultat na 34:36. Diano Ćeško u 57. minuti pogađa za 34:37, ali pogađaju Aldini i Bronzo za 36:37 u 58. minuti. Šaravanja postiže gol za 36:38 u 59. minuti, u istoj minuti pogađaju i domaći. Devet sekundi do ulaska u posljednju 60. minutu 39. gol Izviđača postiže Milan Vukšić.

Prava drama odvijala se nakon toga na parketu Palasantoru dvorane. Iz brzog centra, samo 7 sekundi nakon gola Vukšića, domaći smanjuje golom raspoloženi Hamidović. U posljednju minutu „Skauti“ ulaze s golom prednosti i napadom za „plus dva“. Petnaestak sekundi prije kraja utakmice suci sviraju tehničku grešku igračima Izviđača, nakon čega su domaći rukometaši imali napad za izjednačenje. U 59. minuti i 57. sekundi suci su dosudili sedmerac za domaću momčad. Loptu u ruke, da bi izveo sedmerac, uzima raspoloženi Dino Hamidović, koji se je, do tog trenutka, 14 puta upisao u listu strijelaca. Međutim, kako poznata fraza kaže i Izviđač „svog konja za utrku ima“. Iz duela Dino Hamidović – Haris Suljević kao pobjednik izlazi Haris Suljević. Dino šutira, ali Haris se spišta u „špagu“ i brani sedmerac za pobjedu i veliko slavlje rukometaša Izviđača.

U utakmici s velikim brojem golova (77) u redovima izviđača ponajbolji je bio Diano Ćeško sa 8 golova. Osim golova, Diano je obavio lavovski dio u obrani. Luka Bubalo odigrao je odličnu utakmicu postigavši 6 golova uz realizaciju 6/7. Milan Vukšić ponovno je odlično dirigirao igrom Izviđača uz 5 postignutih golova uz samo jedan promašaj. 5 golova postigao je odlični Marijan Šaravanja, a po 4 uvijek na visini zadatka Matej Šimić i Filip Odak.
Haris Suljević skinu je 10 šutova, od kojih je najvažniji bio onaj posljednji sa sedam metara na utakmici.

Kod talijanske momčadi raspoložen je bio Dino Hamidović s 14 golova, dok su po 5 golova postigli Umberto Bronzo i Alex Coppola.

Uzvratni susret ove dvije momčadi zakazan je za subotu, 26.10.2024. u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 19:00 sati.

Rezultat i igra iz prve utakmice, pozivnica su za sve ljubitelje rukometa i navijače Izviđača da u subotu u što većem broju ispune Gradsku športsku dvoranu i svojom podrškom pomognu našim rukometašima da izbore prolazak u sljedeće kolo ovog europskog natjecanja.

EHF CUP 2024/25, 2 kolo, 1. utakmica
Sassari, 18.10.2024. u 18:45 sati.

ITA Raimond Sassari– RK Izviđač Agram 38:39 (21:19)

Sassari, Dvorana Palasantoru, 350 gledatelja.
Suci: Rud i Paul Geraets (Nizozemska).
Nadzornik: Manuel Conceicao (Portugal).

ITA Raimond Sassari: Pavani (13 obrana), Spanu, Aldini 3, Nardin 2, Mura, Malandrin De Oliveira , Bronzo 5, Delogu 1, Coppola 5, Hamidović 14/2, Bomboi, Brzić 1, Miri 1, Codina Vivanco 6.
Trener: Antonj Laera.

RK Izviđač Agram: Alihodžić (1 obrana), Suljević (10 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 5/1, Lukenda 1, Odak 4, Šević 2, Šahinović 1, Ljubić 3, Šimić 4, Bubalo 6, Šaravanja 5, Ćeško 8, Semić, Grbavac, Bebek, Katić 1.
Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

Isključenja: Raimond Sassari 4 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Raimond Sassari 3/2, Izviđač 1/1.

 
index Instagram400x230 youtube