Ljubušaci upisali 13 obrana u teškom porazu Zagreba u EHF LP

U četvrtom kolu Machineseeker EHF Lige prvaka, Zagreb je na domaćem terenu pred 8,200 gledatelja poražen od mađarskog Szegeda 30:35.

Goste su do pobjede predvodili Mario Šoštarić sa 10 pogodaka, te Tobias Thulin sa 11 obrana. Kod Zagreba najistaknutiji Ihar Bialiauski sa devet, odnosno Luka Klarica sa sedam pogodaka. Liga prvaka nastavlja se već za tjedan dana kada u Zagrebu gostuje momčad Barcelone. 

Nije to izgledalo dobro u prvom dijelu. Obrana Szegeda izgledala je sjajno – čvrsto i pokretljivo, i Zagrebaši su se jako mučili u napadu. Dodamo li tome da su više puta u samoj realizaciji bili prebrzi i nestrpljivi, ne iznenađuje da su nakon 30 minuta imali zaostatak od sedam pogodaka. Jedini raspoloženi vanjski igrač 'Lavova' u prvom dijelu bio je Luka Klarica sa četiri pogotka. Kod Mađara pet pogodaka hrvatskog reprezentativca Maria Šoštarića, te četiri iskusnog pivota Banhidija. Na kraju prvog dijela 12:19.

U drugom dijelu Zagreb bolji, pogotovo obrambeno sa Antom Grbavcem među vratnicama koji je uhvatio nekoliko dobrih obrana, te u napadu predvođenim bjeloruskim reprezentativcem Bialiauskim. Na polovici drugog dijela Zagreb je na samo -3. Nažalost, snage za više od toga nije bilo – ponovno kao i sredinom prvog dijela kada su Mađari pobjegli na veću gol razliku, ulazi reprezentativac Islanda na sredinu napada i predvodi Szeged do nove pobjede u Machineseeker EHF Ligi prvaka. Na kraju 30:35 za Szeged na krilima čak deset pogodaka Maria Šoštarića, te 11 obrana vratara Thulina. Kod Zagreba devet pogodaka Ihara Bialiauskog, sedam Luke Klarice, te kombinirano 13 obrana Mateja Mandića i Ante Grbavca. 

Zagrebu za dva dana slijedi domaća utakmica protiv Rudara u sklopu novog kola Paket24 Premijer lige, dok se uzbuđenja u Ligi prvaka nastavljaju iduću srijedu kada u Areni gostuje momčad Barcelone

Zagreb – Szeged 30:35 (12:19)

Zagreb: Grbavac 6 obrana, Mandić 7 obrana; Kos, Walczak 1, Klarica 7, Gojun 1, Srna 1, Molc, Svržnjak 1, Pavlović, Dibirov 3, Bialiauski 9, Kavčič 3, Glavaš 4, Trivković, Radojković. Trener Andrija Nikolić. 

Szeged: Thulin 11 obrana, Mikler 1 obrana; Smarason 2, Bodo 2, Jelinić 2, Bogojević 1, Šoštarić 10, Frimmel 1, Banhidi 5, Kalarash 1, Toto 1, Kukić 1, Garciandia 2, Mačkovšek 3, Rod 4, Szilagyi. Trener Michael Apelgren. 

Izjave nakon utakmice: 

Andrija Nikolić, trener Zagreba: 
Zaslužena pobjeda za Mađare danas u Areni. Moramo analizirati utakmicu, vidjeti gdje smo griješili i učiniti sve što možemo da to što prije ispravimo. U drugom dijelu smo izgledali bolje, međutim druga polovica prvog poluvremena je odlučila susret jer bez obzira na bolje izdanje u drugom jednostavno nismo mogli dostići razliku i vratiti se u susret. 

Ante Grbavac, vratar Zagreba: 
Bili su danas bolji od nas u svakom pogledu. Moramo analizirati utakmicu, vidjeti gdje smo griješili i zaboraviti na ovo što prije kako bismo se na najbolji mogući način pripremili za Barcelonu koja stiže već za tjedan dana. 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 10 Listopad 2024 08:42
 
index Instagram400x230 youtube