11 obrana i jedan pogodak Mateja Mandića u porazu Zagreba u EHF LP

U trećem kolu Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u srijedu navečer gostovali u Trondheimu kod momčadi Kolstada.

Unatoč dobrom izdanju, Zagreb je na kraju poražen 29:25. Treba naglasiti 11 obrana Mateja Mandića, osam pogodaka Luke Klarice, te sedam Timura Dibirova. Kod domaćina 11 obrana Torbjorna Bergeruda, te isto toliko pogodaka Sigvaldija Gudjonssona.

Zagrebaši su počeli dobro, da bi nakon desetak minuta ispali iz pravog ritma. Odličan je u tim trenucima na golu Kolstada bio Torbjorn Bergerud kojem je puno pomogla sjajna i pokretljiva obrana na čelu sa Magnusom Gullerudom i Simonom Jeppssonom. Domaćini su u posljednjih nešto više od pet minuta prvog poluvremena ušli sa +4 (12:8), no kada se činilo kako će Norvežani mirno privesti prvih 30 minuta kraju uslijedila je nevjerojatna završnica Zagreba. Nesavladiv je na golu bio Matej Mandić, u obrani sjajan Jakov Gojun, a u napadu nepogrešiv Timur Dibirov, te Zagreb na predah odlazi sa 13:13. Znao je Zagreb da može protiv Kolstada – slavili su 'Lavovi' prošle godine dva puta protiv Kolstada, +11 u Zagrebu, te +9 u Norveškoj, a svoje pravo lice ponovno su pokazali krajem tog prvog dijela. 

U drugom se gotovo od početka do kraja igralo gol za gol uz povremenu prednost od po par pogodaka razlike norveških domaćina. Nažalost, domaćin je u ključnim trenucima u posljednjoj trećini drugog dijela bio mirniji i na kraju stigao do pobjede 29:25. Kod Kolstada 11 obrana Bergeruda i isto toliko pogodaka Gudjonssona, dok su Zagrebaše sa osam odnosno sedam pogodaka predvodili Luka Klarica i Timur Dibirov. Matej Mandić dodao je 11 obrana. 

Nakon tri kola, Zagreb je tako na omjeru 1-2, nakon poraza u gostima kod Kielcea i Kolstada, te sjajne domaće pobjede protiv Aalborga prije tjedan dana.

'Lavovima' već za tri dana slijedi prvenstvena domaća utakmica protiv Trogira, dok se uzbuđenja u elitnom europskom klupskom natjecanju nastavljaju 9.10. kada u Zagreb stiže mađarski Szeged

Kolstad – Zagreb 29:25 (13:13)

Kolstad: Bergerud 11 obrana, Eggen 1 obrana; Hald, Eck, Sagosen 3, Aalberg 1, Oskarsson 2, Sondena 4, Gullerud 1, Johansson, Stolefjell, Jeppsson 3, Lyse 4, Hernes, Gudjonsson 11, Johnsen. Trener Christian Berge. 

Zagreb: Grbavac 3 obrane, Mandić 11 obrana + 1 pogodak; Kos, Walczak, Klarica 8, Gojun, Srna 1, Ćavar, Molc, Svržnjak, Pavlović, Dibirov 7, Bialiauski 3, Kavčič 3, Glavaš 1, Trivković 1. Trener Andrija Nikolić. 

Andrija Nikolić, trener Zagreba: 
Bio je danas bolji Kolstad. Da bi se pobijedila gostujuća utakmica u Ligi prvaka svi moraju biti na pravoj razini međutim danas to kod nas nije bilo tako. Previše grešaka u napadu, izgubljenih lopti, promašaja i eto, kažem, zaslužena pobjeda Norvežana. Nažalost, ponovno smo kao i protiv Kielcea previše griješili u tim prijelomnim trenucima što je Kolstadu otvorilo vrata pobjede ovdje večeras. 

Matej Mandić, vratar Zagreba: 
Zaslužena pobjeda Kolstada, od prve minute su ušli hrabrije, sigurnije nego mi. Previše nervoze s naše strane, previše tehničkih grešaka. Smatram da smo nažalost ponovno sami sebe pobijedili, jednostavno nismo bili na onoj razini kao protiv Aalborga prije tjedan dana. Imamo sada nešto više vremena da analiziramo u čemu griješimo i pripremimo se za nastavak Lige prvaka i domaću utakmicu protiv Szegeda. 

 
index Instagram400x230 youtube