|Premijer liga u rukometu| Otvaranje sezone po željama "Skauta"

Počelo je kako su u Ljubuškom priželjkivali. Pobjedom u Maglaju, sigurnom, kontroliranom pobjedom nakon koje će sigurno biti lakše nastaviti sezonu.

Branitelj naslova prvaka BiH u rukometu, ljubuški Izviđač, prvenstvo je otvorio gostujućom pobjedom u Maglaju, gdje nikomu nije lako igrati. Skauti su u 1. kolu kod Maglaja slavili 33:26 i time na najbolji mogući način otvorili kampanju obrane jubilarnog desetog naslova.

U 28. minuti semafor je zadnji put pokazao 'otvoren' rezultat (12:12), da bi Ljubušaci na odmor ipak otišli s plus dva. Već u 42. minuti bilježimo plus devet (25:16) Skauti koje su sa po šest pogodaka predvodili Vukšić i Šaravanja, dok su Bebek i Odak, odličan ove sezone i u Europi, dodali po pet. Maglajlije su s druge strane sa po šest pogodaka predvodili Stanković i Manjić, pet je postigao Suljaković. 

Došla je ova pobjeda Ljubušaka nakon što su u dva meča EHF Europske lige bili slabiji od češke Karvine, koju su u uzvratu u Ljubuškom savladali 32:26 (deset pogodaka Odaka), što je očito poslužilo kao dobar uvod u otvaranje prvenstva. 

Sada se mogu malčice opustiti, u petak sačekati ishod prvog duela EHF Europskog kupa (Dudelange - Sassari), koji će iznjedriti njihovog rivala u nastavku europske kampanje, ali i vrlo brzo prebaciti fokus na idućeg rivala u prvenstvu. A domaću prvenstvenu premijeru Izviđač će iduće subote odraditi protiv Višegrada. 

U subotu je odigran još jedan susret 1. kola, Gračanica je na domaćem parketu s 25:22 savladala Krivaju, dok su još tri meča igrana jučer u kasnijim terminima. Dva susreta, Bosna – Leotar i Višegrad – Sloboda, zbog europskih obveza Trebinjaca i Tuzlaka.

 
index Instagram400x230 youtube