Ljubušaci 19 obrana u prvoj utakmici na otvaranju domaće sezone RK Zagreb

Rukometaši Zagreba pobjedom su otvorili novu natjecateljsku sezonu, nakon što su u prvom kolu Paket24 Premijer lige svladali ekipu Osijeka.

Pred stotinjak gledatelja u Kutiji šibica najbolji su hrvatski rukometaši opravdali ulogu favorita i na koncu slavili rezultatom 38:24 (22:9).

Trener Andrija Nikolić iskoristio je ovu utakmicu za dodatnu pripremu onoga što nas čeka narednog tjedna, a to je otvaranje Machineseeker EHF Lige prvaka u Kielceu.

Što se sastava tiče recimo i to da su susret s tribina odgledali rekonvalescenti Adin Faljić i Paolo Kraljević, kao i mladi Jakov Celegin, Petar Šprem i Toni Matošević. U sastavu, također, nije bilo niti ozlijeđenog Nike Frankovića koji je u ponedjeljak operirao rame.

Osim same pobjede trener Andrija Nikolić može biti zadovoljan i time što je mogao ravnomjerno rasporediti minutažu svima koji su se našli u zapisniku.

A svoju priliku najbolje su iskoristili Filip Glavaš sa sedam, odnosno Timur Dibirov sa šest pogodaka.

Vratarski dvojac Mandić-Grbavac također je bio raspoložen. Matej Mandić u prvom je poluvremenu upisao 10 obrana, a uspješnost mu je išla preko 50 posto. Ante Grbavac u nastavku je, pak, dodao i svojih devet obrana.

Kod gostiju valja istaknuti nastupe Frana Čurića i Karla Vašarevića s po četiri pogotka.

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je 01. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će  hrvatski rukometni prvaci gostovati u kod poljskog viceprvaka Industria Kielcea. Taj dvoboj na rasporedu je u četvrtak 12. rujna. Početak susreta predviđen je za 20.45, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

Andrija Nikolić, trener RK Zagreba:

„Dobar angažman mojih igrača. Ušli su kvalitetno u susret, pristup je bio dobar i na kraju smo zasluženi slavili. Svi su dobili minute i dobro ih iskoristili. Možda smo malo izgubili na ritmu u drugom poluvremenu, ali nemam što zamjeriti svojim igračima. Glavama smo, ipak, već pomalo u Kielcu i to je razumljivo.“

Filip Glavaš, rukometaš RK Zagreba:

„Najvažnije je da smo pobijedili i da se nitko nije ozlijedio. Čestitke mojim suigračima, mislim da smo kao ekipa odigrali dobru utakmicu. Nije bilo lako nakon zahtjevnih priprema i teškog turnira u Doboju, ali mislim da smo kao kolektiv dobro reagirali. Svi su dobili priliku, odradili smo dobar posao i sada se možemo sto posto fokusirati na Kielce. Zadovoljan sam svojim nastupom, bitno je to za mene i moje samopouzdanje, ali najvažnije je kako je ekipa odigrala i zato još jednom bih želio čestitati suigračima i stručnom stožeru na odličnom otvaranju sezone.“

RK Zagreb – RK Osijek 38:24 (22:9)

Kutija šibica: 150 gledatelja

Suci: Lovro Kasunić (Karlovac) i Sašo Nikolovski (Karlovac)

Delegat: Igor Barle (Zagreb)

RK Zagreb: Grbavac 9 obrana, Mandić 10 obrana; Kos 2, Walczak 2, Klarica 4, Gojun 1, Srna, Ćavar 5, Molc 2, Pavlović, Dibirov 6, Biliauski 4, Kavčić 2, Glavaš 7, Trivković 3, Radojković

Trener: Andrija Nikolić

RK Osijek: Frajhaut, Hećimović; Zrno 2, Čičak 3, Mandić, Čurić 4, Kekez 1, Bolanča 2, Vuković 2, Maganić 1, Vašarević 4, Glavan 1, Kovačević 3, Nedić 1

Trener: Frano Veraja

 
index Instagram400x230 youtube