Prođe li Izviđač Karvinu, u Ljubuški dolazi Flensburg, Tatabanya,...

Kuglice u Beču su odredile sudionike grupne faze EHF Europske lige u novoj sezoni u kojoj 42 ekipe kreću u borbu za titulu – dvadeset dvije momčadi u grupnu će fazu natjecanja direktno,

a preostalih dvadeset svoje će mjesto pokušati izboriti kroz kvalifikacijske utakmice, pa ćemo početkom rujna doznati kojih će se deset momčadi priključiti u grupnu fazu.

Od svih osam grupa, jedino je u grupi E sve poznato, dok se u ostalim grupama čekaju rezultati kvalifikacija koje su na rasporedu krajem kolovoza i prvi vikend u rujnu. Kroz kvalifikacije put u grupnu fazu tražit će i vinkovačka Bjelin Spačva, koja će igrati protiv islandskog Valura, a ekipa Sesveta kao i Nexe u grupnu fazu ulazi direktno. Sesvećani će igrati u grupi G s braniteljem naslova njemačkim Flensburgom, mađarskom Tatabanyom i pobjednikom susreta HCB Karvina (Češka) – Izviđač Ljubuški (BiH).

“Skauti” će u ovom doigravanju za protivnika imati češku Karvinu. Bolji iz ovog dvomeča osigurati će nastup u skupini Europa lige dok će poraženi natjecanje nastaviti od drugog kola EHF Europskog kupa gdje će imati povlašten status na izvlačenju.

Prve utakmice kvalifikacija se igraju 31. kolovoza i 1. rujna, dok su uzvrati na rasporedu sedam dana kasnije.

Utakmice prvog kola Europskog kupa igraju se 14. i 15. rujna, uzvrati sedam dana kasnije, dok će drugo kolo započeti 19. i 20. kolovoza.

 
index Instagram400x230 youtube