Sigurdsson odabrao ekipu za Olimpijske igre, Ivano Pavlović u pričuvi

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdsson objavio je popis igrača koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na listu pričuva uvrštena su četiri igrača: vratar Filip Ivić, lijevi vanjski Marko Mamić, desni vanjski Mateo Maraš i srednji vanjski Ivano Pavlović.

Kao što je poznato u zapisnik za utakmice Olimpijskih igara može se prijaviti samo 14 igrača. Tako će trojica od tih 17 koji su na završnom popisu u Parizu, biti u pričuvi ukoliko se netko ozlijedi. To su dva krila Marin Jelinić i Filip Glavaš te vratar Sandro Meštrić. Drugim riječima izbornik je odlučio igrati samo s po jednim krilom. Na lijevoj i na desnoj strani, kao što su to napravile i neke druge reprezentacije s obzirom na skučenu mogućnost broja igrača u zapisniku.

Inače, reprezentacija je jutros nakon napornog susreta s Egiptom odradila jedan lakši trening i nakon ručka dobila slobodno do 11. srpnja kada se ponovno okuplja.

Drugi dio priprema obavit će se u Opatiji od 11. do 22. srpnja. U tom razdoblju reprezentacija će na dva dana “skoknuti“ do Chartresa na još jedan prijateljski susret s domaćinom Olimpijskih igara i braniteljem naslova iz Tokija, Francuskom. Taj je susret na rasporedu 17. srpnja u 18.00 sati. Nakon toga ekipa se vraća u Opatiju na završnu “glazuru“.

Prije puta u Pariz ekipa će imati još samo jedan trening i to 23. srpnja. U grad domaćina Olimpijskih igra hrvatska reprezentacija leti 24. srpnja 2024. godine. Prvi susret na rasporedu je 27. srpnja protiv Japana. Nakon toga svaka dva dana slijede Slovenija, Njemačka, Švedska i na kraju natjecanja u skupini Španjolska. Važno je znati da četiri najbolje reprezentacije iz svake od dvije skupine s po šest reprezentacija stječe pravo nastupa u četvrtfinalu, objavljeno je na stranicama HRS-a.

 
index Instagram400x230 youtube