Ivan Džolić: Imamo još jedan fenomen ljubuškog rukometa, naša i prva i druga momčad su prvaci države

Protekli vikend odigrana su tri završna turnira državnog prvenstva na kojima su nastupili dječaci i djevojčice Izviđača.

Najbolji rezultat ostvarili su dječaci 2005./2006 godište koji su nastupili na završnici u Mostaru.

U skupini s Izviđačem bili su još Perihel, Konjuh i Zrinjski dok su u drugoj skupini igrali Krivaja, Žepče i Radnički.

Nakon tri pobjede u skupini Izviđač je u polufinalu svladao Žepče 26:23 i u finalnoj utakmici Krivaju iz Zavidovića rezultatom 27:21.

Odlična igra mladih igrača Izviđača predvođenih trenerom Ivanom Džolićem dodatno je okrunjena titulama najboljih, osim što su osvojili titulu prvaka BIH, tu su i pojedinačna priznanja; titula najboljeg igrača za playmakera Todora Milisavljevića i titula najboljeg vratara za Marka Čuljka.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenera momčadi Ivana Džolića, kapetana Mateja Šimića i igrača Milana Dedića.

Na početku razgovora naši gosti su se prvo osvrnuli na tri utakmice u skupini gdje su u subotu u prvoj utakmici pobijedili Zrinjski, u drugoj Perihel iz Brčkog i trećoj koju su igrali u nedjelju ujutro Konjuh.

Osvrnuvši se na polufinalnu utakmicu Džolić ističe zadovoljstvo otvaranjem utakmice (10:1) i prvim poluvremenom koje su dobili s deset golova razlike te lagano razočarenje opuštanjem u drugom poluvremenu iako pobjeda ni jednog trenutka nije dovedena u pitanje. Za finalnu utakmicu naglašava da je u samom početku bilo malo grča u momčadi, ali dodaje da su kasnije stvari sjele na svoje mjesto.

„U malo više od 24 sata odigrali smo pet utakmica u dvorani gdje je temperatura bila izuzetno visoka. Prevruće je bilo i gledateljima i nama koji smo sjedili na klupi, da ne govorim kako je bilo igračima na terenu u takvim uvjetima. Doista moram pohvaliti sve momke koji su igrali. Svatko od njih je imao svoju ulogu, oni su to prihvatili, odradili su ih kako treba, svatko od njih se upisao i u strijelce, obojici golmana dali smo priliku, svatko je dobio svoje minute i svi su presretni što su osvojili državno prvenstvo. Ja sam ponosan na njih i mogu samo kazati da je ovo još jedan fenomen kada je u pitanju ljubuški rukomet, naša i prva i druga momčad su prvaci države“, kazao je, među ostalim, Džolić osvrnuvši se na turnir u Mostaru.

Na riječi trenera Džolića nadovezao se i kapetan Matej Šimić.

„Od samog početka turnira smo bili veliki favoriti i po rosteru momčadi, ali i po pristupu i načinu igre. S obzirom na gusti raspored igranja utakmica mogli smo dosta mijenjati momčad, to nam je donijelo svježinu i na kraju presudilo“, ističe kapetan Šimić.

 

Trener Džolić se kratko osvrnuo i na sezonu 2023./2024. druge momčadi Izviđača za koju uglavnom igraju igrači koji su nastupili na turniru u Mostaru.

„Svake godine smo u gornjem dijelu ljestvice Prve lige F BiH – skupina Jug. Radi se o ligi seniora u kojoj mi nastupamo s našom drugom momčadi. Dakle, naši juniori se natječu u seniorskoj ligi i mogu reći da to rade stvarno dobro. Vrijedno treniraju, prate ih rezultati i njima je to ulaznica za prvu momčad. Za sljedeću sezonu, ovu momčad koju trenutno imamo planiramo nadopuniti s još nekoliko igrača iz naše škole rukometa 2007. godište“, zaključuje Džolić.

Milan Dedić se u razgovoru kratko osvrnuo na ozljedu koljena zbog koje je dugo izbivao izvan terena te na to kako se sada osjeća.

„Ozljeda koljena je stvarno bila nezgodna i o tome najbolje svjedoči vrijeme koje sam proveo izvan terena. Usporedo s liječenjem vrijedno sam trenirao i radio, onoliko koliko je ozljeda to dopuštala i sada samo mogu reći da se osjećam odlično i da je ozljeda u potpunosti zaliječena“, sretan je Dedić.

Vrijedi napomenuti da je uspjeh mladih momaka Izviđača tim veći što i ostale momčadi koje su nastupile na turniru u svojim redovima imaju više igrača koji nastupaju za njihove seniorske postave.

Na kraju razgovora trener Džolić je kratko komentirao i izgledni nastup trojice bivših igrača Izviđača, Mateja Mandića, Davida Mandića i Josipa Šarca na Olimpijskim igrama u Parizu naglasivši da se i tu radi o jednom od fenomena ljubuškog rukometa, odnosno o nevjerojatnoj činjenici da jedan tako mali grad poput Ljubuškog daje toliko reprezentativaca te da je to izvjesni poticaj i za sve ostale rukometaše Izviđača.

 

ŽRK IZVIĐAČ  rukometašice osvojile drugo mjesto!
Protekli vikend u Grudama je održana završnica prvenstva BiH za mlađe kadetkinje (2009. godište i mlađe) na kojem su rukometašice Izviđača osvojile drugo mjesto.

Prvog dana turnira mlade rukometašice Izviđača, u vrlo jakoj skupini, su svladale Borca 19:16 i Hadžiće 25:20 te završile na prvom mjestu u skupini tri ekipe.

Drugi dan su u polufinalu svladale ekipu Zrinjskog nešto teže od očekivanog. Većinu susreta cure iz Ljubuškog su bile u rezultatskom minusu, ali su u zadnjih desetak minuta preokrenule rezultat i zasluženo prošle u finale.

U finalu je ekipa domaćina iz Gruda bila bolja, slavila rezultatom 28:17 i zasluženo ponijela titulu državnih prvakinja BiH.

Golmanica Izviđača Ana Delić, iako tek 2011 godište, proglašena je najboljom golmanicom završnice.

Mlađi kadeti Izviđača peti na prvenstvu!

Mlađi kadeti Izviđača nastupili su protekli vikend na državnom prvenstvu u Goraždu, gdje se igrala završnica za dječake 2009./2010. godište, i osvojili peto mjesto.

Osvajač državnog prvenstva za mlađe kadete je ekipa SRK ” Zrinjski ” Mostar.

Momčad ŠR ” Čelik Junior ” je zauzela drugo mjesto.

Momčad RK “Kozara” Kozarska Dubica zauzela je treće mjesto.

Domaćini iz Goražda završili su na četvrtom mjestu.

Momčad Izviđača iz Ljubuškog zauzela je peto mjesto.

Momčad RK “Bosna” Visoko zauzela je šesto mjesto.

Momčad HRK “Međugorje” zauzela je sedmo mjesto.

Najbolji igrač državnog prvenstva – Marko Ljubić ( ŠRK Zrinjski )

Najbolji strijelac turnira – Muhamed Jaganjac ( ŠR Čelik Junior)

Najbolji golman Ajdin Spahović ( MRK Goražde ).

Podsjetimo, RA Izviđač je predprošli vikend nastupila na završnicama u čak četiri kategorije i ostvarila odlične rezultate. Djevojčice 2007./2008. su bile četvrte, dječaci 2007./2008. i 2011./2012 su bili treći dok su se djevojčice 2011./2012. godište okitile titulom državnih prvakinja.

 
index Instagram400x230 youtube