Uspješan nastup djevojčica i dječaka Izviđača te djevojčica iz Međugorja na turniru u Njemačkoj

Protekli vikend dvije ekipe iz Ljubuškog i jedna iz Međugorja (10 djevojčica RA Izviđač, 11 djevojčica Međugorja i 15 dječaka Izviđača) nastupilo je na međunarodnom rukometnom turniru Quirinus Cup u gradu Neuss u blizini Dusseldorfa u Njemačkoj.

Sve tri ekipe su izborile četvrtfinale što je izuzetan uspjeh s obzirom na renome turnira i snagu ekipa koje su nastupile. Najbolji rezultat su ostvarile djevojčice Izviđača 2011. godište.

Poslije napornog puta koji je trajao skoro 24 sata i razgledavanja grada, tijekom čega su prešle oko pet kilometara, djevojčice su izgubile dvije uvodne utakmice jer su doslovce padale s nogu, a igrale su protiv jakih protivnica.

U subotu su odigrale tri utakmice i tako uspjele osvojiti treće mjesto u skupini i nastup u četvrtfinalu. Zanimljivo da su im protivnice u četvrtfinalu bile djevojčice iz Međugorja i u tom susretu slavile su mlade „Skautkinje“. Svoju najbolju utakmicu djevojčice Izviđača odigrale su u polufinalu gdje su svladale svoje vršnjakinje iz Njemačke s jednim golom razlike. Njemice su bile u prilici osigurati neriješen rezultat i odvesti utakmicu u „rulet sedmeraca“, ali je golmanica Izviđača Ana Delićobranila sedmerac na isteku utakmice i osigurala svojoj ekipi plasman u finale.

Iscrpljene putovanjem i velikim brojem utakmica u dva dana, mlade „Skautkinje“ su poražene u finalu od ekipe Sokola iz češkog Piseka rezultatom 15:8. Za djevojčice Izviđača 2011. godište na turniru su nastupile sljedeće igračice: Ana Delić, Tamara Matić, Zana Kadragić, Karla Tolić, Iva Šoše, Matea Bebek, Zajra Karadža, Magdalena Medić, Elna Ahmetović, Nicolle Lavrić i Ivana Ćuže.

„Ovaj turnir nam je dobro došao kao priprema za predstojeću završnicu državnog prvenstva na koje smo se plasirali kao prvoplasirana ekipa našeg saveza. Ovaj turnir će našim djevojčicama, vjerujem ostati u sjećanju čitav život i biti podstrek za još bolji rad a samim time i napredak u igri“, kazao je, za Radio Ljubuški, trener djevojčica Ivan Marijo Kolak.

Na pitanje da nam prenese još dojmova s turnira i putovanja Kolak je kazao:

„Prvo bih zahvalio našoj djeci (10 djevojčica Izviđača, 11 djevojčica Međugorja i 15 dječaka Izviđača) na dobrom ponašanju tijekom putovanja gdje smo u pet dana prešli više od 3500 kilometara. Možete zamisliti kako je djetetu od 13 godina sjediti na sjedalu dva puta po 22 sata i u međuvremenu odigrali odigrati na turniru 5-7 utakmica. Sve naše ekipe su izborile četvrtfinala što je izuzetan uspjeh. Također zahvaljujem roditeljima naše djece koji imaju povjerenje u nas trenere i koji sve to financijski prate. Zahvala ide i našim vozačima Bori i Tomi koji su nas sigurno prevezli tih 3500 kilometara i bili strpljivi s djecom kad je trebalo stajati ( a bilo je to često) da obave fiziološke potrebe. Zahvaljujem obitelji Joze Lavrića ,mojih Veljačana, koji su nas bodriti na utakmicama i pomogli nam, posebno kad je trebalo nešto prevesti s hrvatskog na njemački i obrnuto te osigurati prijevoz do udaljenih dvorana. I na kraju, najviše zahvala bi uputio našem domaćinu Alenu Hrsti koji je stalno bio uz nas te nam bio na usluzi tijekom svih pet dana turnira i neumorno prevozio djecu s utakmice na utakmicu te prije i poslije utakmica. Također, je cijelo vrijeme bio na raspolaganju nama trenerima. Ovo je za našu djecu, vjerujem, bilo nezaboravno iskustvo koji će pamtiti cijeli život. Nadam se da sam se sjetio svih koji su pomogli da sudjelujemo na ovom turniru, a ako sam nešto zaboravio znam da se neće zamjeriti“, prenio je svoje dojmove Kolak.

IMG-4683ea3da0f5e0b027cdb57efab439f8-V.jpg

IMG-ac248414b7c7ada28d0334d8800613e3-V.jpg

IMG-e893b54009c43542319c9743f29e7f22-V.jpg

 

 

 
index Instagram400x230 youtube