|Toni Čolina, trener Izviđača| Rekorder po titulama, a radi bez ugovora!

S tri osvojene titule prvaka Premijer lige BiH, šef struke ljubuškog Izviđača Toni Čolina postao je jedini strateg kojem je to pošlo za rukom.

Uz tri pobjednička pokala ima i osvojen Kup BiH, ali u razgovoru za MONDO nije "poletio" nijednog trenutka iako je vlasnik rekorda već je ostao s obje noge na zemlji poslije šampionske proslave, koja je uslijedila nakon slavlja "skauta" protiv Krivaje u Zavidovićima. I to četiri kola prije kraja, što je napredak u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj je klub iz Ljubuškog stigao do pokala jedno kolo kasnije.

"Osjećam se opušteno, nisam sigurno mislio da ću ovakve rezultate postići kad sam počinjao karijeru. U prvih mjesec dana u Izviđaču, nisam znao gdje se nalazim, a sada mogu da kažem da se osjećam normalno sa svime što se desilo. S godinama čovjek se navikne, ne znam, nisam o tome razmišljao", rekao je Čolina na početku razgovora za naš portal.

Na pitanje dokad ima ugovor i da li će i naredne sezone ostati na klupi "skauta", Čolina je dao iznenađujući odgovor za trenera u profesionalnom sportu, koji je zabilježio takve uspjehe.

"Ne znam još ništa. Ugovor nisam nikad ni imao, nema potrebe za tim jer je to moj klub. Vidjet ćemo još, trebam da sjednem s upravom kluba i vidimo šta ćemo i kako ćemo".

Zaista nije uobičajeno da se na osnovu samo ljudske riječi, dogovaraju odnosi između nekog kluba i profesionalnog sportaša ili stratega, ali istovremeno i vraća vjeru u ljude.

"Povjerenje je čudo", nasmijao se Čolina, čiji je tim ove sezone samo jedanput kiksnuo i to protiv banjolučkog Borca u četvrtzavršnici Kupa BiH.

"Pa jeste, iskreno ne znam šta bih rekao. Porazi su sastavni dio rukometa", dodao je šef struke ljubuškog kluba, koji je bio jedan od dvojice najozbiljnijih kandidata za izbornika reprezentacije BiH, ali ovoga puta, priliku je dobio Damir Doborac, trener Gračanice.

Na pitanje, da li očekuje da obraniti titulu najboljeg trenera u BiH osvojenu prošle godine, odgovorio je da o tome nije razmišljao.

"Kolege biraju, takođe i ja, ali uopšte ne razmišljam o tome", podvukao je Čolina.

Na kraju smo treneru Izviđača poželjeli mnogo uspjeha u budućoj karijeri i da svoje dosadašnje pokale nekad "naplati" vođenjem nekog bundesligaškog kluba.

"Vrijeme će pokazati, ono uvijek pokaže, nadam se da će biti nekad nešto od toga", zaključio je on.

 
index Instagram400x230 youtube