Veszprem se poigrao sa Zagrebom, u redovima PPD-a jedino raspoložen Matej Hrstić

Veszpremova dvorana u SEHA ligi ostaje neosvojiva za Zagreb. Izgubili su zagrebaši prvu utakmicu u novoj sezoni (28-36), realno i očekivano jer Veszprem je ipak dimenzija više čak i kad odmaraju Šterbik, Nenadić i novopridošli Borozan (Paczkowski ozlijeđen). David Davis ima taj luksuz jer svi jednostavno ne mogu igrati.

Zagreb je igrao dobro, na trenutke i vrlo dobro pred ispunjenom Arenom koja je dokaz koliko Mađari respektiraju hrvatskog prvaka. Ipak je ovo derbi. I bio je takav i na terenu 45 minuta dok se sve ono što ima Veszprem, a nema Zagreb, nije počelo osjećati.

Tamše je krenuo s vanjskom linijom u kojoj su bili Vlah, Hrstić i Vekić. Potonja dvojica dobro su krenula, priključio im se Božić Pavletić, samo što je Tamše morao dizati glas jer njegovi igrači nisu znali kako s Tonnesenom. Digao se Veszprem na 9-6, ali Hrstić radi mali nered protivničkoj obrani, kao što je nakon Tonnesena Zagrebovoj počeo i Štrlek. Nije baš da je morao danas.

Ušao je i kapetan Horvat iako ga muči ozljeda jer Vekić nije mogao dugo i obranu i napad. Odlučili su Mađari da im je dugo Zagreb puhao za vratom (19-19) pa su od 40. još stisnuli. Zagreb je pao, Szekely je na golu pomogao u tome, pa nije da će Tamše na koncu biti zadovoljan rezultatom.

SEHA liga, 3. kolo:

Veszprem - PPD Zagreb 36-28 (17-15)

Veszprem: Szekely (8 obrana), Cupara; Manaskov 4, Omar 1, Moraes, Tonnesen 3, Gajić, Nilsson 3, Marguč 3, , Lauge 4, Štrlek 5, Terzić, Blagotinšek 5, Mačkovšek 2, Lekai 2

PPD Zagreb: Ašanin (5 obrana), Jović; Šipić 3, Vistorop 2, Mandić 1, Božić Pavletić 2, Hrastnik, Stojnić, Horvat 4, Špende 1, Ravnić, Gadža 3, Hrstić 5, Bećiri 1, Vlah 3, Vekić 3

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 08 Rujan 2019 01:02
 
index Instagram400x230 youtube