|NAJAVA| Tradicionalna Noć Izviđača 12. travnja s početkom u 20:00 sati u hotelu Bigeste

Tradicionalna Noć Izviđača će biti održana 12. travnja s početkom u 20:00 sati u hotelu Bigeste (Ljubuški). Manifestacija tradicionalno okuplja prijatelje, donatore i sponzore Izviđača, s ciljem daljeg unaprjeđenja razvoja rukometnog sporta u Ljubuškom.

Cijena ulaznice je 200KM za fizičke osobe, a 1.000KM za pravne subjekte.

Daleko najmlađa i uvjerljivo najbolja ekipa lige

Kao primjer onoga kako bi trebao djelovati jedan kolektiv iz ekipnih sportova u Bosni i Hercegovini, funkcionira svih prethodnih godina ljubuški Izviđač.

Oslonjen prvenstveno na vlastite, domaće snage iz svoje rukometne akademije i njihov razvoj, Izviđač je i ove sezone na pragu obranu titule prvaka BiH, desete u povijesti kluba.

Rezultate koji ih teško mogu odmaknuti od potvrde naslova prvaka u preostalih šest kola prvenstva, su postigli s daleko najmlađom ekipom u Premijer ligi. Dva najstarija igrača su kapetan Marijan Šaravanja i Aldin Sakić (pristigao usred sezone zbog ozljeda s kojima se susreo tim), a koji su 1999. godište. Svi ostali igrači su između 2000. i 2007. godišta. Žiri premijerligaških trenera je ispred RS-a BiH trojicu od ovih igrača proglasio unutar deset najboljih u Premijer ligi prošle sezone, a to su bili Ivano Pavlović (broj 1, 2003. godište), Milan Vukšić (broj 2, 2000. godište) i Matej Ljubić (broj 7, 2001. godište). Vukšić zbog ozljede ove sezone nije mogao dati svoj doprinos rezultatima Izviđača, ali klub sa tako širokim rosterom unutar svog omladinskog pogona je uspijevao nadoknaditi ne samo njegov, nego i izostanke Mihaela Bebeka, Edvina Dželilovića, Filipa Odaka…

Jednako kako su uspijevali i nadoknaditi odlaske svojih najboljih igrača prethodnih sezona. Prošlog ljeta su ušli u pripreme uz odlazak pet rukometaša, a najbolje od njih su se snašli Domagoj Alilović koji uspješno nastupa za Metaloplastiku iz Šapca, te Ivan Herceg, sada golman švicarskog prvoligaša Suhr Aarau. Od igrača koji su u posljednje vrijeme najbolji pokazatelj vrijednosti Izviđačeve rukometne akademije spomenut ćemo Miloša Kosa, Mateja Mandića i Antu Grbavca koji nastupaju u Ligi prvaka za Zagreb. Ove sezone je Izviđač imao pet predstavnika u Ligi prvaka iz svoje rukometne škole jer su za Wislu nastupali Mirko Alilović i Mirsad Terzić.

S ovakvom pozadinom je jasno da se u Izviđaču ne moraju puno brinuti ni za sljedeće sezone jer u svojim redovima uvijek imaju mlade igrače koji mogu nadomjestiti bilo koju vrstu izostanka.

- Mi smo ekipa koja je prolazila kroz sve izostanke, prodaje igrača ili ozljede, i izdigla se svaki put, rekao je Toni Čolina.

Na korak od titule

Šest kola do kraja natjecanja u rukometnoj Premijer ligi samo teorija može ljubuškom Izviđaču odnijeti obranu titule prvaka Bosne i Hercegovine. Skauti su bez poraza u prvenstvu već 14 kola (13 pobjeda i jedan remi). Šest kola do kraja imaju po četiri pobjede više u odnosu na svoje glavne konkurente Borac i Gračanicu. U sljedećih šest kola im trebaju samo dvije pobjede, a igrat će ipak s nominalno lakšim protivnicima, Čapljinom, Slogom i Konjuhom kući te Krivajom, Goraždem i Slobodom u gostima.

 
index Instagram400x230 youtube