Mandićevih 14 obrana nedovoljno u Montpellieru

U uzvratnoj utakmici osmine-finala Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u Francuskoj poraženi od Montpelliera 30:24.

Goste je do pobjede predvodio Staš Skube sa šest pogodaka, dok su kod Zagreba najbolji u napadačkom dijelu bili Adin Faljić i Ivan Čupić sa po četiri. Matej Mandić upisao je 14 obrana međutim to nije bilo dovoljno da 'Lavovi' nastave svoj put u elitnom europskom klupskom natjecanju. 

Zagreb je počeo dobro – obrambeno čvrsto i pokretljivo, a u napadu mirno i precizno u realizaciji te ‘Lavovi’ rano stižu do vodstva. Dobar je i Matej Mandić na vratima koji do poluvremena stiže do osam obrana, Zagreb izgleda dobro, međutim pita se nešto i domaćine koji u prvom dijelu predvođeni Simonetom i Monteom napadački dižu tempo te do poluvremena vraćaju stvari na početak - 14:14. Tri pogotka Klarice u prvom dijelu, te po dva Kosa, Srne, Sirotića i Glavaša. S druge strane, za Montpellier po dva Simonet, Skube, Monte, Porte, Yannis Lenne i Načinović.  

‘Lavovi’ bolje otvaraju i drugo poluvrijeme. Matej Mandić je na pravoj razini, a Zagreb brz i efikasan u polukontri predvođen Lukom Lovrom Klaricom. Nažalost, domaćini predvođeni sjajnim Skubeom već do polovice drugog dijela okreću rezultat u svoju korist i od –2 stižu do +2 (20:18). Sjajno izdanje Desbonneta na vratima omogućilo je brzim francuskim krilima da sredinom drugog dijela serijom 6:1 prelome susret i zakorače prema četvrt-finalu Lige prvaka. Na kraju 30:24 uz šest pogodaka Staša Skubea kod domaćina, te po četiri Adina Faljića i Ivana Čupića za Zagreb. Čak 14 obrana Mateja Mandića na kraju nije bilo dovoljno da Zagrebaši nadigraju favorizirani Montpellier i zakažu susret s Kielom u sljedećoj fazi elitnog europskog klupskog natjecanja. 

Zagrebaši na teren ponovno izlaze u nedjelju, u prvom ovogodišnjem susretu protiv našičkog Nexea. Susret je na rasporedu u 19.00 sati u ‘Kutiji šibica’.  

Montpellier – Zagreb 30:26 (14:14) 

Montpellier: Desbonnet 6 obrana, Bolzinger 2 obrane; Simonet, Skube 6, Monte 2, Porte 3, Y. Lenne 2, Nacinovic 2, A. Lenne 4, Karlsson 4, Pellas 4, Fernandez, Prat, Konan, Guigon, Berthier. Trener Patrice Canayer.  

Zagreb: Mandić 14 obrana, Grbavac; Klarica 3, Kos 2, Srna 2, Sirotić 3, Glavaš 2, Faljić 4, Gojun 1, Čupić 4, Ćavar 2, Walczak, Horvat, Dibirov, Kavčič 1, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić.  

 
index Instagram400x230 youtube