|Ivano Pavlović| Pokazali smo da znamo pobjeđivati i u Boriku

Treći ovosezonski derbi Izviđača i Borca, ovoga puta u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, je ponudio još jednu veliku borbu, u srijedu večer s dosta grubosti, a u posljednje vrijeme uz uobičajen ishod – pobjedu Ljubušaka od 29:28.

Naime ovo je šesta vezana pobjeda Izviđača protiv Borca u derbi utakmici ekipa koje su u posljednjih jedanaest sezona osvojile sve titule prvaka BiH (Borac 6, Izviđač 5). Otkad je na klupi Skauta Toni Čolina skor u korist Izviđača je 10:2 u pobjedama i porazima.

Ipak u Izviđaču su opet maksimalno ozbiljno pristupili derbi utakmici.

- Bila je to čvrsta i energetski teška utakmica, ali i dosta gruba što se vidi po kartonima i isključenjima gostiju. Otvorili smo meč bezidejno i u grču, uz dosta promašenih zicera. Koštalo nas je to boljeg rezultata. U drugom dijelu smo se uspjeli vratiti na pravi put, poveli 4 razlike (bilo je 20:16 i 21:17, op.a.) i imali napad da to dignemo, ali smo onda napravili nekoliko grešaka i vratili protivnika u igru. Smatram da smo na kraju pobijedili zasluženo, komentirao je Ivano Pavlović.

U redovima Skauta Luka Bubalo je postigao 7 golova, a po 5 Ivano Pavlović i Filip Odak. Haris Suljević je imao 14 obrana. Za Borac je Nedim Hadžić postigao 8 golova. Nebojša Grahovac je skupio 11 obrana.

Jedan pogodak razlike za Skaute nije velika prednost uoči uzvratnog meča, ali su oni u zadnje vrijeme redovito pokazivali da znaju kako se suprotstaviti protivniku u banjalučkom Boriku.

- Biće isto teška utakmica. Pokazali smo da znamo pobjeđivati u Boriku, a pripremit ćemo se na osnovu grešaka koje smo radili u Ljubuškom. Nakon svega njihova motivacije je sigurno na najvišoj razini, ali isto tako i naša - kao i uvijek protiv Borca, pogotovo u Boriku. Jedva čekam uzvrat i vjerujem u još jednu našu pobjedu, najavio je Pavlović.

Prije uzvrata sljedeće srijede, Ljubušaci imaju još jedan težak meč jer u subotu (19 sati) u okviru 19. kola Premijer lige igraju s Leotarom iz Trebinja.

- Biće nam jako teško jer su oni u odličnoj formi, uhvatili su zamah, kvalitetna su ekipa što su pokazali u Gračanici, a i u Kupu su dobili Slobodu. Trebamo se dobro regenerirati i pripremiti, a imamo jako malo vremena za to. Koncentracija mora biti na razini za pozitivan ishod, zaključio je Ivano Pavlović.

Veliko iskustvo u A timu Hrvatske

Kao najbolji igrač Premijer lige za prošlu sezonu Ivano Pavlović je sve bliže najboljoj vrsti Hrvatske pa je bio i na širem popisu novog izbornika Dagura Sigurdssona uoči nedavnog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

- Trenirao sam s ekipom tri – četiri dana i to je još jedno veliko iskustvo za mene. Nastojat ću svojim radom zaslužiti da se opet nađem u toj ekipi, izjavio je Ivano.

Čolina: Ne želimo se prilagodi na ovaj rukomet

Utakmica u Ljubuškom je obilovala grubostima što ukazuju i tri crvena kartona te niz isključenja na strani banjalučkog Borca.

- Ako je cilj Borca bio doći u Ljubuški i igrati na rubu ozljede i tu tražiti svoje šanse sa sucima koji nisu dorasli ovome derbiju, uspjeli su u tome. Ali Izviđač je postojao i prije ove sezone i postojat će još dugo sa svojom rukometnom filozofijom razvoja mladih igrača, pitanje je samo u kakvom okruženju i s kakvim rivalima. Mene je sramota kao sudionika ove utakmice da zajedno predstavljamo rukomet u BiH, i sigurno da se nećemo prilagoditi na ovaj rukomet, poručio je trener Skauta Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube