Izviđač teško do pobjede protiv Borca u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa BiH

Rukometaši Izviđač Agrama savladali su Borac u Ljubuškom u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine rezultatom 29:28.

Tako ćemo za sedam dana u “Boriku” dobiti odgovor na pitanje ko će u polufinale Kupa. Nakon što je Izviđač u prvenstvu s pola snage slavio u Banjaluci u ovaj susret ušli su kao favoriti, ali je Borac pokazao da posjeduje kvalitet. Sjajno su igrali izabranici Irfana Smajlagića i na poluvrijeme odlaze sa prednošću 14:12.

Domaćin je bolje zaigrao u drugom poluvremenu i vrlo brzo izjednačio rezultat, a onda i prešao u vodstvo koje je najviše iznosilo dva gola. Borac se vratio, izjednačio imao i napad za vodstvo koje nije iskoristio, a Izviđač je poveo 22 sekunde do kraja.
 
Banjolučani nisu iskoristili svoj napad, pa je pobjedu upisao domaći tim. Ipak, odluka o polufinalisti je odgođena za susret u “Boriku”.
 
Gračanica je slavila kao gost kod Krivaje rezultatom 31:26, dok je Leotar istim rezultatom bio bolji u Trebinju protiv Slobode. Konjuh je kao gost savladao Vogošću 39:36.
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 21 Ožujak 2024 08:37
 
index Instagram400x230 youtube