Novi poraz rukometašica Izviđača, "posrnule" i Gruđanke u derbiju kola

Odigrani su susreti 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice nakon čega se sve zakompliciralo na vrhu, ali i na dnu prvenstvene ljestvice.

Kolo je obilježio derbi Gruda i Hadžića, a gošće iz Hadžića slavile pomalo neočekivanim rezultatom 36:24.

Zrinjski je došao do veoma bitne pobjede u borbi za ostanak savladavši Ilidžu rezultatom 26:23, kao i ekipa Sloge koja je u Gornjem Vakufu savladala Krajinu iz Cazina sa 25:23.

Knežopoljka je na svom parketu bila bolja od Izviđača rezultatom 32:28 i tako se s Krajinom i Ilidžom učvrstila u sredini ljestvice. Borac je u još jednom derbiju kola u Boriku savladao Krivaju iz Zavidovića rezultatom 26:22.

U vrhu prvenstvene ljestvice nikad zanimljivije posljednjih nekoliko sezona. Grude, Borac i Hadžići imaju po 24 osvojena boda i već u naredna dva kola bi moglo biti dosta toga jasnije jer Hadžići dočekuju Borac, a nakon toga Borac dočekuje Grude.

Na začelju ljestvice je također gužva, Zrinjski i Sloga imaju po osam bodova, Izviđač je skupio četiri boda. Relativno mirni u sredini su Krajina s 12, Knežopoljka s deset iIlidža s devet osvojenih bodova.

Nakon 18 regualrnih kola očekuju nas po jo četiri kola u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, gdje će igrati po pet klubova prema poretku, tako da će do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice biti itekako zanimljivo i neizvijesno.

 
index Instagram400x230 youtube