U derbiju kola NK Ljubuški poražen u Buturović polju od Klisa

Derbi Druge lige FBiH skupina jug odigran je jučer u Buturović polju u sjajnoj atmosferi na stadionu "Seid Padalović" gdje su tribine bile ispunjene skoro do posljednjeg mjesta. Domaći Klis je dočekao Ljubuški i slavio rezultatom 2:1.

Susret u Buturović polju je sjajno poočeo za domaćine. U petoj minuti Aid Kudra pogađa za 1:0, a ovo je bila posebna utakmica za strijelca prvog gola.

Naime, Aid Kudra se danas oprostio od FK Klis i svoj životni put nastavlja van granica Bosne i Hercegovine. Riječ je o jednom od najboljih igrača Klisa koji se tako na najbolji mogućio način oprostio od svog kluba.

Ljubuški se brzo vratio u meč. U 11. minuti Antonio Čuljak je poravnao na 1:1.

Fenomenalno prvo poluvrijeme je nastavljeno, a erupcija oduševljenja na tribinama stadiona u Buturović polju desila se u 26. minuti kada Mirnes Jahić pogađa za 2:1.

Nakon drugog gola Klisa malo ko je mogao pomisliti da će 2:1 biti konačan rezutlat utakmice. Do kraja tvrda, borbena utakmica, bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 2:1.

Velika i vrijedna pobjeda izabranika trenera Nedima Kudre koji nastavlja borbu za prvo mjesto sa Ljubuškim i Kruševom, a blizu je i ekipa Brotnja.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 18 Ožujak 2024 08:53
 
index Instagram400x230 youtube