Trener Izviđač Agrama ponovno kandidat za izbornika BiH

Širi se lista kandidata za nasljednika Irfana Smajlagića na klupi rukometne reprezentacije BiH.

Sarajevski mediji špekuliraju da je prvi favorit za nasljednika Damir Doborac koji je bio pomoćnik Smajlagića, pa ako se do doigravanja ne izabere izbornik, gotovo sigurno će ekipu voditi Doborac.

Špekulira se da lista kandidata nije konačna. RS BiH "navodno" neće raspisivati natječaj, ali će razmotriti širu listu kandidata i obaviti razgovor s više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove.

Nameće se i pitanje koje je i logično, da je bitan i kandidat Toni Čolina - trener Izviđač Agrama, koji je već obavljao tu dužnost, nakon što je klupu BiH napustio Ivica Obrvan. Čolina, koji radi sjajan posao u Ljubuškom, nije dobio pravu šansu, a sigurno je jedan od perspektivnih trenera na našim prostorima i šire.

Kandidat je i legedarni kapeten zmajeva Nikola Prce, koji trenutno u kosovskoj Besi Famgas obavlja dužnost trenera, a i igrača.

Žarko Pejović, bivši rukometaš Borca i Kotor Varoši, trenutno je izbornik mlade reprezentacije Norveške, a u norveškom rukometu se sjajno nametnuo i vrlo je cijenjen, te je pokazao zavidno znanje i radi odličan posao.

Reprezentaciju je vodio i Dragan Marković, koji je bh. momčad odveo na SP u Katar, a trenutno vodi ekipu Dinama iz Pančeva. I on je također jedan od kandidata.

Međutim, kako je u BiH sve moguće ovo nije konačna lista, a čelnici krovne kuće bh. rukometa su na potezu.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 28 Veljača 2024 09:11
 
index Instagram400x230 youtube