Zlatna i brončana medalja za mlade rukometašice Izviđača na turniru u Novom Sadu

Protekli vikend mlade rukometašice Izviđača sudjelovale su na međunarodnom turniru u Novom Sadu, u kategorijama djevojčice 2009/10. i 2011/12.

U te dvije kategorije nastupilo je 25 djevojčica Izviđača, koje su ostvarile izvrsne rezultate i tako ponovile prošlogodišnji uspješan nastup.

Starija kategorija, djevojčice 2009/10. su se plasirale u polufinale gdje su na sedmerce poražene od domaćina ŽRK Vojvodina. U utakmici za treće mjesto pobijedile su svoje vršnjakinje iz Mostara, HŽRK Zrinjski i osvojile brončanu medalju.

Mlađe djevojčice, 2011./2012. godište su u skupini su doživjele jedan poraz, od ekipe Benatul (Temišvar Rumunjska). U polufinalu su trebale igrati protiv ŽRK Vrbas koje se nisu pojavile pa su se bez borbe plasirale u finale. U finalu ih je ponovo čekala ekipa Benatul koja je bila favorit, jer su njihove djevojčice fizički mnogo jača ekipa. Međutim, mlade „Skautkinje“ su odigrale hrabro te na kraju slavile i osvojile prvo mjesto i zlatnu medalju u tom uzrastu.

„Hvala domaćinu na pozivu na turnir, hotelu „Stari Krovovi“ na odličnom smještaju i toplom prijemu, hvala roditeljima što nas pomažu i prate nas, hvala Tomi i Bori koji su nas sigurno odvezli i vratili doma i na kraju hvala mojim curama na dobrom ponašanju i odličnim rezultatima koje su ostvarili“, kazao je za Radio Ljubuški, trener djevojčica Ivan Marijo Kolak.

 
index Instagram400x230 youtube