ČOLINA: Idemo k totalnom rukometu s puno tempa

Poslije kratkih priprema natjecateljski dio za rukometaše Izviđača je počeo još prošlog tjedna kad su u zaostaloj utakmici Premijer lige uvjerljivo savladali ekipu Hercegovine (39:23).

Na proljeće ih očekuje velika borba za obranu titule prvaka BiH, gdje će im prednost biti manje zgusnut raspored u odnosu na prvi dio, ali će zato imati teža gostovanja.

 – Imali smo za pripreme manje vremena nego na ljeto, ali odmor nam je dobro došao. Svježi smo mentalno i fizički. Dobro smo odradili pripreme, imali smo tih tjedan dana u Makarskoj i Labinu gdje smo igrali odličnu utakmicu protiv Trima iz Trebnja, što nam je bila slika kako bi mogli izgledati. Protiv Hercegovine je bilo korektno po pitanju obrane i tempa. Mislim da u tom smjeru idemo, da to bude totalni rukomet, na obje strane, s puno tempa. Ali vidjet ćemo kako će izgledati dalje, govori trener Izviđača Toni Čolina.

Prva utakmica drugog dijela prvenstva za Ljubušake je gostovanje Maglaju. Oni su u subotu na svom terenu poraženi od Konjuha sa 37:36 u 2. pretkolu Kupa BiH.

 – Maglaj je odigrao odličnu utakmicu protiv Konjuha, uz neke nedostatke imaju odličnu postavu. Trebali su čak pobijediti. Edo Mehinagić i Damir Kadrić su stvarno odlični bekovi i sad napokon daju maksimum na terenu. Mislim da nikome neće biti lako u Maglaju. Mi smo spremni i imamo tjedan da se specifično spremimo za njih. To nam je jako bitna utakmica, kao i svaka sljedeća, napominje Čolina.

Između Hercegovine i Maglaja je deset dana, a jednako će biti i između Maglaja i Vogošće koja je sljedeći protivnik Izviđaču.

 – Dobro treniramo i ima puno stvari za popraviti na individualnoj razini tako da koristimo svaki trenutak za to kad nemamo utakmicu.

Otežavajuća okolnost za Skaute je ta što u drugom dijelu imaju teži raspored jer gostuju redom najjačim ekipama, Borcu, Gračanici, Krivaji, Slobodi…

 – Prvi mjesec da prođe pa onda krećemo s tim teškim gostovanjima. Dobru smo bazu napravili, svježi smo i nadam se da će se kroz ta gostovanja priključiti i neki od ozlijeđenih igrača. Ali i ovo sad što imamo je dovoljno dobro da se možemo „potući“ sa svima. Biće kako bude i spremni smo za prvu utakmicu, to nam je sad najbitnije, poručio je Toni Čolina.

Prvenstvo se osvaja u drugoj polusezoni

Prvi dio sezone u Premijer ligi je bio dosta uzbudljiv, sa niz konkurentnih ekipa koje možda nisu spremne osvojiti prvenstvo, ali sigurno za pomrsiti računa drugima. To se i potvrdilo u nekoliko utakmica.

 – Prvenstvo se ne osvaja u prvoj polusezoni, nego u drugoj. Ovo je maraton i nadam se da ćemo biti spremni za sve izazove, istakao je Čolina. Er.B.

PREMIJER LIGA

1. Gračanica    12        10        1          1          66        21

2. Izviđač        12        9          2          1          51        20

3. Borac          12        8          1          3          76        17

4. Vogošća      12        6          3          3          10        15

5. Krivaja        12        6          2          4          -2         14

6. Sloboda      12        5          2          5          9          12

7. Leotar         12        5          2          5          -1         12

8. Sloga           12        5          1          6          -5         11

9. Konjuh        12        4          2          6          -20       11

10. Maglaj       12        5          0          7          -16       10

11. Goražde    12        3          1          8          -45       7

12. Hercegovina         12        3          0          9          -42       6

13. Čapljina    12        0          0          12        -81       0

Parovi 14. kola (10. 2.)

Krivaja – Borac

Hercegovina – Gračanica

Maglaj – Izviđač

Vogošća – Čapljina

Konjuh – Goražde

Sloboda – Sloga

Leotar slobodan

 
index Instagram400x230 youtube