Nekoliko Ljubušaka u dresu Hrvatske na rukometnom Euru 2024.!?

Više od mjesec dana ostalo je do Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj (10. - 28. siječnja), a izbornici su prema EHF-u morali poslati popis s 35 igrača, od kojih će se svi u bilo kojem trenutku moći priključiti reprezentaciji.

U Mannheim, gdje ćemo u skupini igrati protiv Španjolske, Austrije i Rumunjske, hrvatski izbornik Goran Perkovac povest će 20-ak igrača, ali među njima definitivno neće biti Halila Jaganjca. Šteta, velika šteta jer, osim što igra upravo u Mannheimu za Löwen, propustio je i zadnje veliko natjecanje, lanjsko Svjetsko prvenstvo.

Upitnik na desnom vanjskom

Iako je spreman ušao u sezonu, brzo je opet osjetio bol u pucačkom ramenu, pa otišao na novi zahvat, no i dalje ne igra, a Euro je pred vratima. Srećom, Perkovac ima široki izbor na lijevom vanjskom. Recimo da zasad najbolje kotiraju Lučin, Srna i Šarac, a do mjesta će pokušati Ivanković, Mamić, Moslavac i Hrstić. Slatke brige i dalje.

Sredina je i dalje neupitna s Duvnjakom, Cindrićem i Karačićem, od kojih će upijati Ivano Pavlović i Vistorop. Desno će biti najteže izabrati jer odlični su i Stepančić i Martinović i Klarica i Maraš koji se nametnuo na zadnjim utakmicama. 

Među golmanima broj jedan i dva zasad su Mandić i Kuzmanović, trećeg će Perkovac tražiti između Ivića i Pilipovića koji je jako dobar u Schaffhausenu. Tu je i Slavić.

Na lijevom krilu Mandić i Jelinić imaju prednost zbog obrane ispred Mihića i Šnajdera, na desnom Glavaš i Šoštarić, mlada su konkurencija Molc i Mileta. I crta Šipić i Načinović, dodatak će biti Kušan, Grahovac ili Pribetić.

Golmani: Ivić, Kuzmanović, M. Mandić, Pilipović, Slavić

Lijeva krila: D. Mandić, Jelinić, Mihić, Šnajder

Desna krila: Glavaš, Mileta, Molc, Šoštarić

Pivoti: Grahovac, Kušan, Načinović, Pribetić, Šipić

Lijevi vanjski: Ivanković, Hrstić, Lučin, Mamić, Moslavac, Šarac, Srna

Srednji vanjski: Cindrić, Duvnjak, Karačić, Pavlović, Vistorop

Desni vanjski: Klarica, Maraš, P. Martinović, I. Martinović, Stepančić

 
index Instagram400x230 youtube