Čudo iz Ljubuškog na vratima Zagreba: Zasjenio je legendu i postao otkriće sezone za reprezentaciju

Vratar PPD Zagreba Matej Mandić oduševio je u četvrtak u Areni Zagreb, zasjenio je čak i sjajnog Andreasa Wolffa na golu Kielca.

Legendarni trener poljskog prvaka Talant Dušebajev je rekao da je to bio ‘Mandić show‘ i to je sjajno saznanje za Zagreb.

"Čestitam obje momčadi na borbi. Nisam sretan, nismo imali najbolju izvedbu, a Mandić je pokazao sjajnu kvalitetu. Mogu biti sretan što smo u zadnjim minutama zabili golove, na kraju je to rukomet. Pripremit ćemo se za tjedan dana. Teško je igrati. Svatko može svakoga pobijediti. Dobijete Kolstad, a onda oni dobiju Kiel... Moramo se boriti", rekao je legendarni trener

Rekli smo već da Zagreb takvog vratara nije imao odavno. Takav vratar daje sigurnost momčadi, diže atmosferu, nosi sve. Ovo je njegova prva prava Lige prvaka i statistički je već treći vratar u njoj iza - Bergeruda i Nilsena!

image
 
 
DAMIR KRAJAČ/Cropix
 
Brani penal Karačiću kada je najvažnije, jedan Nahi zbog njega ima šut 2/7, drugo krilo Konkoud 2/4, Sićko izvana 1/4, a zabija 7-8 po utakmici. Stvarno – top!
 

Takav Mandić je nesumnjivo otkriće sezone i to ne samo za Zagreb nego i za hrvatsku reprezentaciju. Jer usprkos činjenici da ga zbog lakše ozljede nije bilo u timu na nedavnim pripremama, on je svakako lik koji s ovakvim izdanjem zaslužuje sve. Ovakvi Mandić i Kuzmanović razlog su da budemo optimisti u vremenu koje dolazi.

Dosta često prozivani su Zagrebovi vratari i isto tako ovo je razlog za svaku pohvalu. To se mora priznati, čak i kada ide teško.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 21 Studeni 2023 08:51
 
index Instagram400x230 youtube