Izviđač danas kreće s pripremama, slijedi izazovna sezona kako za struku i igrače, tako i za upravu kluba

Izviđač u pripreme kreće danas, 24. srpnja od 18:00 sati, a klub će ove sezone igrati na tri "fronte" i zasigurno da je ovo izuzetno izazovna sezona kako za struku i igrače, tako i za one koji vode klupsku politiku.

Najvažnije vijesti iz ljubuškog Izviđača ovih dana su da trener ekipe i u sljedećoj sezoni ostaje Toni Čolina, te da je srednji bek i drugi najbolji igrač Premijer lige (po izboru trenera koji je vodio RSBiH), Milan Vukšić, produžio ugovor na još jednu godinu.

Milan Vukšić je produžio na još jednu godinu, a imat će ove jeseni priliku kroz šest europskih utakmica EHF Europske lige iskazati se i sačuvati svoju poziciju u A reprezentaciji BiH koju u siječnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

U redove "Skauta" potvrđen je dolazak četiri mlada igrača. To su Todor Milisavljević iz Kozarske Dubice, srednji bek koji je 2006. godište, zatim desno krilo Kristijan Katić (Žepče, 2006. godište), srednji bek Amer Šahinović (Goražde, 2004. godište) i pivot Mile Lasić (Zrinjski, 2005. godište). S druge strane klub je napustilo pet rukometaša: Domagoj Alilović, Mladen Bošković, Nikola Primorac Ivan Herceg i Ivan Dedić.

Cilj je Ljubušacima dovesti još dva igrača kako bi imali potrebnu širinu za nastup u Europi.

"Izviđač ne prizna prosjek i ciljevi su uvijek isti na domaćoj sceni. Klub neće odustati od svoje sportske politike pružanja prilike mladim igračima, odnosno nećemo mijenjati igrače kao šahovske figure. Ovi momci su izborili sve te titule prethodnih godina i neka im Europa bude nagrada za postignuti uspjeh", kaže tehniko Izviđača Nedan Zovak za web portal dnevni.ba.

Raspored test utakmica

Prva prijateljska utakmica je na rasporedu 4. kolovoza sa Metkovićem, slijedi meč sa Čapljinom 11. ili 12. kolovoza, zatim jednodnevni turnir 19. kolovoza u Ljubuškom gdje će uz domaćina Izviđač igrati Metković, Trogir i Kaštela. Potom će Skauti 26. kolovoza igrati u Trogiru, a zatim slijedi trodnevni turnir u Visokom od 31. kolovoza do 2. rujna gdje će pored njih nastupiti Dubrava (Zagreb), Borac (Banjaluka) i domaćin Bosna. Ako bi prvenstvo u Premijer ligi startalo 9. rujna ovi mečevi bi bili dovoljni, a ako bi krenuli tjedan poslije, onda će u Izviđaču tražiti još jednog protivnika u pripremi.

 
index Instagram400x230 youtube