Hercegovina slavi novi naslov rukometnog prvaka BiH

U subotu se spušta premijerligaška zavjesa na sezonu 2022/2023. za rukometašice u Grudama.

Kao što su nas navikle grudske rukometašice, zadnja utakmica je i slavljenička. Tako je i ove godine jer će nakon utakmice protiv susjeda iz Ljubuškog, grudske rukometne kraljice primiti pokale i zlatne medalje kao najbolja ženska rukometna ekipa u Bosni i Hercegovini.

Ovo je osmi naslov prvakinja za HRK Grude čime je postao jedini ženski rukometni klub u BiH koji ima 8 naslova prvakinja. I sve to u 10 godina premijerligaškog staža. 

Gošće iz Ljubuškog su prvi dio sezone odigrale sjajno i u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva su Gruđanke upravo u Ljubuškom odigrale najtežu utakmicu ove sezone, ali ipak uspjele pobijediti.

Nažalost proljetni dio prvenstva nije bio tako dobar za popularne Skautice, jer su ih ozljede spriječile da ostanu u borbi za sami vrh prvenstvene ljestvice. I pored toga je, ekipa Izviđača veoma kvalitetna i dobra ekipa i sigurno će u subotnjoj utakmici biti veoma zahtjevan protivnik za rukometašice Gruda.

Gruđanke su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarile svih 19 pobjeda te svakako žele taj niz nastaviti i ove subote. Ipak, opuštanja nema i ne smije biti jer se puno ljepše od sezone oprostiti pobjedom, a nakon toga nastaviti sa slavljem.

U ovoj večeri grudskih prvakinja nastupaju i sjajne grudske mažoretkinje koje su nas također navikle na naslove prvakinja, a nedavno su nas obradovale pregrštom medalja sa državnog prvenstva.

Iako je ulaz na utakmicu besplatan, za gledatelje će biti organizirana tombola u kojoj će biti podijeljeno osam pobjedničkih majica te osam vrijednih darova sponzora i donatora HRK Grude. Sve je u znaku broju 8.

Subotnja večer u sportskoj dvorani je zbog toga pravi izbor za sve one koji vole sport, ali i za sve ostale koji će uz dobar rukomet moći uživati i u drugim zanimljivostima koje će pripremiti grudske prvakinje.

Utakmica protiv RK Izviđač CO Ljubuški je u 18 sati.

 
index Instagram400x230 youtube