Šest golova Miloša Kosa u porazu Zagreba u Našicama

Bilo je to slabo prvo poluvrijeme Zagrebaša. Mučili su se 'Lavovi' u realizaciji, dok su domaćini koncentrirano brzom tranzicijom kažnjavali svaku izgubljenu loptu. 

Nexe je u prvih 30 minuta sa čak pet pogodaka predvodio Marin Jelinić, dok je tri dodao Mario Tomić. Kod Zagrebaša tri pogotka Davora Ćavara, pogodak i asistencija Miloša Kosa u njegovom povratku na teren nakon duže ozljede, te sedam obrana Dine Slavića i Aljaža Panjtara. Nakon prvih 30 minuta, rezultat na semaforu bio je 17:11.

Trener Slavko Goluža na poluvremenu je mobilizirao svoju momčad – obrana izgleda puno čvršće, a kao rezultat Zagrebaši u tranziciji polako smanjuju razliku, te već nakon 10 minuta stižu na samo -1 (19:18). Napad predvodi sjajni Miloš Kos koji je, bez obzira na dužu pauzu koja je iza njega, danas u Našicama pokazao svoj veliki napadački arsenal. U posljednjih pet minuta susreta ulazi se sa +1 za Nexe (24:23). Treba naglasiti i sjajno izdanje Aljaža Panjtara u drugom poluvremenu koji je, zajedno sa obranom 'Lavova', rezultatski vratio Zagrebaše u ovaj susret. Unatoč kvalitetnijem izdanju u drugom dijelu, Zagreb na kraju nije uspio do pobjede – 26:23 za Našičane što znači da je omjer pobjeda 1:1 uz to što će Zagreb zbog +5 iz 'Kutije šibica' imati prednost domaćeg terena, odnosno idući susret u seriji igra se u Zagrebu, već u srijedu u 20.00 sati.

Goste je do pobjede predvodio Marin Jelinić sa šest pogodaka, dok je Fahrudin Melić dodao pet. Jako dobro drugo poluvrijeme imali su i Dominik Kuzmanović, kao i Mihailo Radovanović koji je sa nekoliko obrana u posljednjih pet minuta potvrdio pobjedu gostiju. Kod PPD Zagreba šest pogodaka Miloša Kosa, te po četiri Davora Ćavara i Željka Muse uz sedam obrana Aljaža Panjtara u drugom dijelu.

Nexe – PPD Zagreb 26:23 (17:11)

Nexe: Kuzmanović 7 obrana, Radovanović 7 obrana; Račić, Bakić, Mileta, Vejin 1, Sršen 3, Jelinić 6, Manci Mičević, Severec 1, Moslavac 4, Kević 1, Tomić 3, Melić 5 (4), Markušić 2, Pribetić. Trener Branko Tamše.

PPD Zagreb: Slavić 3 obrane, Panjtar 11 obrana; Kos 6, Ćavar 4 (3), Faljić, Gojun, Srna 1, Klis, Kraljević, Musa 4, Čupić 2, Dibirov, Dodić 1, Kavčič, Leimeter 3, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža.

Izjave nakon susreta:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Čestitke domaćinu. Na početku nismo bili dobri, jurili smo bez nekog razloga, griješili, a domaćini su sjajno koristili sve naše greške. Nije bilo lako stizati u drugom dijelu, međutim i kada smo uspjeli nismo iskoristili prilike koje smo imali da možda i preuzmemo kontrolu nad rezultatom. Treba dobro analizirati ovu utakmicu, i pripremiti se za ono što slijedi u srijedu. Danas jednostavno nismo bili pravi i smatram da smo sami sebe pobijedili izdanjem u prvom dijelu.

Miloš Kos, igrač PPD Zagreba:

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. U prvom dijelu nismo bili pravi, to je jasno. U drugom poluvremenu smo bili dobri, međutim nismo imali možda malo i sportske sreće da dođemo do pobjede na kraju, nismo iskoristili neke prilike koje smo možda i imali. Na kraju nam preostaje pripremiti se dobro za nastavak serije, i utakmicu u srijedu u Zagrebu.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 08 Svi 2023 07:59
 
index Instagram400x230 youtube