Ivano Pavlović s trinaest golova vodio Izviđač do nove pobjede

Rukometaši Izviđača su u okviru 26. kola BH Telecom  Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu ostvarili novu pobjedu na domaćem terenu.

Ovaj put u Ljubuškom je Izviđač bio bolji od Krivaje, a konačan rezultat bio je 34:27 u korist domaće ekipe.

Prvi dio susreta protekao je u veoma izjednačenoj borbi, a to najbolje pokazuje rezultat s kojim je završeno prvo poluvrijeme.
 
Nakon početnog odmjeravanja snaga, ekipa Krivaje iz Zavidovića preuzela je rezultatsku inicijativu, a zaista su u tim trenucima igrali sjajno.
 
Krivaja je imala prednost do 17. minute, a zatim Izviđač pravi seriju od 3:0 i dolazi do preokreta i do vodstva na ovoj utakmici. Do kraja prvog poluvremena viđeno je još nekoliko preokreta, ali se na odmor otišli pri neriješenom rezultatu, a bilo je 16:16.
 
Početkom drugog poluvremena tvrda igra se nastavila i sve je trajalo do 44. minute ove utakmice kada Izviđač pravi seriju od 4:0.
 
Pitanje pobjednika je riješeno upravo tada, a pomogli su tu i igrači Krivaje koji su pogodili veliki broj prečki i stativa u drugom poluvremenu. Do kraja utakmice Izviđač je sačuvao stečenu prednost, te je na kraju ostvario pobjedu od sedam razlike, a bilo je 34:27.
 
Do pobjede su Izviđač vodili Ivano Pavlović s trinaest, a Mihael Bebek i Diano Ćeško dodali su po šest golova.
 
Kod gostiju su se istaknuli Pervišić Slavko s osam, a Edin Sinanović i Faris Telalović pistigli su po šest golova.
 
Jasno je da Izviđač novi prvak Bosne i Hercegovine jer im je u posljednja četiri kola potreban jedan bod kako bi sve bilo službeno.
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 16 Travanj 2023 11:00
 
index Instagram400x230 youtube