Novi poraz Izviđača u Gračanici

Rukometaši Izviđača u uzvratnoj utakmici četvrtfinala KUP-a BiH su poraženi, ali su izborili plasman na završni turnir jer su u ukupnom skoru bili bolji od momčadi RK Gračanice.

Utjeha za Gračanlije može biti činjenica da su jedini ove sezone uspjeli dva puta slaviti protiv „Skauta“.

„Skuti“ u uzvratni susret su ušli s ciljem da sa što manjom „potrošnjom“ izbore plasman jer im je to dopuštala visoka prednost od 11 golova iz prvog susreta. Trener Toni Čolina uglavnom je dao priliku rukometašima koji imaju manju minutažu te rekonvalescentima (Odak, Pavlović i Alihodžić). Ni trener Damir Doborac svoje najjače snage nije koristio u punoj minutaži.
U takvom odnosu snaga domaći rukometaši više su željeli pobjedu i bolje su se snašli što se vidjelo na početku jer u 7.minuti su imali prednost od četiri gola (5:1). Uslijedila je nešto bolja igra Izviđača između 7. i 11.minute pa je u 11.minuti prednost domaćih rukometaša iznosila 2 gola (6:4).
Od 11. do 22. minute uslijedila je velika serija Gračanice od 7:2 za razliku od plus sedam koja je bila za zabrinuti se.
Međutim u završnici prvog poluvremena bolja igra „Skauta“ i na odmor se odlazi pri rezultatu 15:11 za domaćina.

U nastavku susreta u prvih petnaestaka minuta nešto bolja igra rukometaša Izviđača i u 45.minuti domaći rukometaši imaju dva gola prednosti (20:18).
Do pred kraj utakmice „Skauti“ ne dopuštaju domaćinu da ugrozi visoku prednost iz prve utakmice i održavaju zaostatak od 4-5 golova. Međutim, u zadnje dvije minute domaći serijom 3:0 zasluženo dolaze do uvjerljive pobjede.

Domagoj Alilović s pet golova bio je najefikasniji „Skaut“. Mihael Bebek postigao je 4, a Ivano Pavlović 3 gola. Ivan Herceg i povratnik Aldin Alihodžić skupili su po 5 obrana.
U redovima Gračanice Omer Mehmedović postigao je 7, Ensar Mehić 6 te Azer Musić 4 gola.

Nakon ove utakmice „Skauti“ se okreću utakmicama BH Telecom Premijer lige. Već u petak, 07.04.2023. pred njima je prva „meč lopta“ u kojoj i matematički mogu osigurati titulu prvaka BiH u rukometu za sezonu 2022./2023. Naime, pobjedom u Vogošći „Skauti“ bi stigli do prednosti koja bi bila nedostižna i 5 kola prije kraja bi osigurali titulu.

KUP BiH
¼ finala – uzvratna utakmica.
Gračanica, 05.04.2023. u 19:00 sati.

RK Gračanica – RK Izviđač Central osiguranje 31:24 (15:11)

Gračanica, dvorana „Luke“, gledatelja 500.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Aleksandar Vrhovac (Banja Luka).

RK Gračanica: Džanbegović, Bižić, Šahdanović 3, Hadžizulfić 3, Tufekčić, Šabić 1, Karanović, O. Mehmedović 7/2, Džinović, Mehmedčehajić, Trkulja 2, Dautović 2, Mehić 6, Musić 4, Dragičević 3, Mešinović.
Trener: Damir Doborac.

RK Izviđač CO: Herceg (5 obrana), Alihodžić (5 obrana), Vukšić, Alilović 5, Odak 1, Primorac 2, Ljubić 1, Bošković, Šimić 1, Bubalo 2, Šaravanja, Pavlović 3, Ćeško 2, Dedić 1, Kovač 2, Bebek 4.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Gračanica 2 minuta, Izviđač 4 minuta.
Sedmerci: Gračanica 2/2, Izviđač -/-.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 06 Travanj 2023 14:36
 
index Instagram400x230 youtube