14. memorijal Stanko Sivrić, Izviđač sudjeluje s pet ekipa u tri kategorije [foto]

Jučer je u Međugorju započeo 14. međunarodni rukometni memorijal „Stanko Sivrić – Međugorje 2019.“. Na terenima Sport centra Međugorje i terenu ŠRC Krstine jučer su odigrane prve utakmice, a sinoć je upriličeno i svečano otvorenje turnira.

Na ovogodišnjem turniru natjecat će se 38 ekipa, a mladim rukometašicama, rukometašima i njihovim trenerima organizatori iz Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje jučer su iskazali srdačnu dobrodošlicu.

Srdačnu dobrodošlicu mladim sportašima na sinoćnjoj svečanosti poželio je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, uz kojega su svečanom otvaranju nazočili: Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Josip Grbavac i Dragan Prusina ispred Športskog saveza Brotnja, fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, čelni ljudi HRK Međugorje i predstavnici sponzora.

Rukometni memorijal u Međugorju svake se godine održava pod motom „Više od rukometa“ i u spomen na preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje, Stanka Sivrića, što je u svom govoru, uz pozdrav svim rukometašicama i rukometašima, naglasio načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Na početku jedna iskrena čestitka organizatorima na ovome turniru i svima onima koji su od prvog turnira pa do danas učinili da ovdje imamo ovakav turnir kroz koji možemo raditi na popularizaciji rukometa i sporta a isto tako kroz koji možemo raditi na promociji Međugorja i našega Brotnja. Da bi se jedan ovakav turnir organizirao i trajao ovoliko godina treba dosta volje, truda i zalaganja i stoga još jednom čestitam organizatorima. Vama koji ste došli ove godine da se ovdje natječete zahvaljujem što svojim sudjelovanjem doprinosite razvitku ovoga turnira. Želim vam da ovdje steknete i nove sportske prijatelje, da vidite koliko ste dobro usvojili ono što treneri od vas traže a nakon ovoga turnira, bez obzira kakav bude rezultat, da vam ovo natjecanje bude poticaj da budete ubuduće još bolji. Uz želju da ovaj turnir prođe u sportskome duhu, u onom duhu u kojemu je živio i radio naš Stanko Sivrić, čije ime 14. međunarodni rukometni memorijal nosi s ponosom, turnir proglašavam otvorenim – poručio je načelnik Radišić.

Uz sportsko nadmetanje rukometašica i rukometaša, važna komponenta rukometnog turnira u Međugorju je i duhovnost pa je stoga sinoć fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, blagoslovio sve sudionike turnira i mladim sportašima uputio poticajne riječi.

Rezultate 14. međunarodnog rukometnog memorijala „Stanko Sivrić – Međugorje 2019.“ možete pratiti OVDJE.

 
index Instagram400x230 youtube