Vesna Tolić ostaje još dvije godine u Njemačkoj

Bivša rukometašica Izviđača Vesna Tolić produžila je ugovor s ekipom Spreefüxxe iz Berlina na još dvije godine.

Vesna za ekipu koja igra u drugoj ligi Njemačke nastupa već petu sezonu, a da su u Berlinu zadovoljnji nezinim učinkom govori i podatak da je Tolićeva kapetan ekipe.

„Veoma sam sretna što sam produžila ugovor sa SPREEFUXXEN-om. Ovo je moj drugi dom: ovaj tim i ovaj klub postali su moja obitelj. Uživam u svakom trenutku otkako sam došala ovdje i stoga mi je zadovoljstvo nastaviti ovu nevjerovatnu avanturu“, kaže bivša "Skautica".

"Veki ne samo da održava našu obranu na okupu, već i pokazuje naše vrijednosti kao kapetan ekipe i ona je igračica snažnog karaktera koja se u potpunosti identificirala sa SPREEFUXXEN-om", kaže njena trenerica Susann Müller, koja je sretna zbog produženja ugovora.

Vesna je kao djevojčica počela da igra rukomet u Ljubuškom, nakon toga u Neretvi iz Jablanice te se potom preselila u Francusku 2011. godine, gdje je između ostalih igrala za HC Celles Sur Belle i Colombelles HB. 2016. godine je prvi put došla u Njemačku i tada je igrala za Union Halle-Neustadt i DJK MJC Trier prije nego što se preselila u glavni grad.

“Veki je veoma važan dio našeg tima. Pored kapetanske dužnosti, ona je i šef naše obrane i neizostavan ljudski i atmosferski faktor. Zato sam veoma sretna što će se SPREEFÜXXE putovanje nastaviti još najmanje dvije godine“, kaže menadžerica Britta.

 
index Instagram400x230 youtube