Stopostotni Šarac i izvrsni Karačić vodili Hrvatsku do prve pobjede na SP

Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu na SP u Švedskoj, svladali smo SAD.

Drugo nitko nije ni očekivao. Ako ništa, nastavljamo čekati kiks Egipta, nadamo se i ono što je jako bitno konačno smo probili peh da nismo dobili nijednu utakmicu ovdje u Jonkopingu u povijesti. Sada je zapisano da smo u Jonkopingu nakon 0-6 srušili Amerikance. Nije to umanjilo razočaranje nakon Egipta zbog kojeg je dvorana bila znatno praznija nego na prvoj utakmici, ali opet je Hrvatska s tribina dobila podršku i svaka čast ljudima koji su to s tribina učinili.

Josip Šarac se dobro uključio u igru, zabijao je skok šut s lijevog vanjskog, mijenjao Duvnjaka za napad koji je prvo predvodio Karačić, pa Cindrić koji je zamah ulovio krajem prvog dijela i počeo igrati.
 
U prvom dijelu u igru nije ušao tek Jakov Gojun, a ruku na srce nije bilo ni potrebe, jer i ova silina je bila previše za Amerikance. Drugi dio je na golu počeo Kuzmanović, spustili smo se u logičnih 6-0, ušao je Gojun, jer s 5-1 se nije bilo razloga trošiti previše.
 
Neugodno je bilo vidjeti da je Šarac ostao ležati nakon jedne akcije Amerikanaca, pa ga je izbornik Horvat brzo povukao na klupu. Nakon +10 u prvom dijelu nije se smjelo stati, makar u ovakvim utakmicama i to pravilo na dugim natjecanjima može biti jako važno. Nismo imali pravo na opuštanje, makar smo igrali sa SAD, jer sada moramo tražiti način kako dobiti Dance i šansu popraviti ono loše što smo pokazali protiv Egipta.
 
Bilo je zanimljivo vidjeti kako ćemo držati ritam kada iz obrane izađu Musa, Gojun, Jelinić i Duvnjak. Mihić je došao na prednjeg u nešto drugačijoj izvedbi obrane, a treba reći da je naš tim jako inspirirao rukometnog Hardena s bradicom Garyja Hinesa koji se i s desnog vanjskog, makar je lijevi, jako dobro igrao s našom obranom.
 
Na kraju su se Amerikanci i umorili. Digli smo se do +18, zabili 40 komada sa sirenom i to je bilo to. Bez velikih zaključaka.
 
HRVATSKA - SAD 40:22 (20:10)
 
JONKOPING Husqvarna Garden. Gledatelja 3.123. Sutkinje: Paolantoni i Garcia (Argentina)
 
HRVATSKA: Slavić (7), Kuzmanović (5); Mihić 3, Duvnjak, Gojun, Kraljević 2, Karačić 8, Musa 3, Šebetić, Cindrić 4, Martinović 4, Šušnja, Šipić 1, Glavaš 5 (1), Šarac 6, Jelinić 4. Izbornik Hrvoje Horvat
 
SAD: Merkovszky (3+1), Ingram (2); Amitović 2, Stromberg, Chan 1, Hines 6, Reed, Fofana 5, I. Hueter 1, Donlin 1, Zarikos 3, P. Hueter 3 (1), Skorupa, Hoddersen, Sršen, Binderis, Robinson. Izbornik Robert Hedin
 
SEDMERCI: Hrvatska 4 (3), SAD 1 (1)
 
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Martinović 45, Šušnja 51), SAD 6 minuta (Zarikos 29, Donlin 40, P. Hueter 42)
 
index Instagram400x230 youtube