Jedan Ljubušak mogao bi biti važan adut Hrvoja Horvata na SP

Josip Šarac važan je adut hrvatske rukometne reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Lijevi vanjski iz Ljubuškog već je nekoliko godina uz reprezentaciju, a sada bi mogao imati veliku ulogu.

Josip Šarac: Biografija

U nedostatku pravnih lijevih vanjskih, ponajprije zbog ozljede Halila Jaganjca, Šarac bi mogao imati veliku minutažu na predstojećem prvenstvu. Hrvatska će na lijevoj strani ići s Duvnjakom, Srnom i Šarcem.

Šarac je rođen prije 24 godine u Ljubuškom, odakle su i Mirko Alilović, Denis Buntić i David Mandić, igrači koji su ostavili veliki trag u reprezentaciji, a neki i dalje traju poput Mandića, koji također zbog ozljede ne ide na turnir.

Mladi lijevi vanjski godinama je slovio za velikog hrvatskog talenta. U ožujku 2021. godine ostvario je transfer karijere, kupio ga je njemački bundesligaš Frisch Auf Göppingen. U to je vrijeme igrao u dresu Celja, a onda se dogodila strašna ozljeda.

Šarac se teško ozlijedio na utakmici protiv PSG-a u Ligi prvaka. Nezgodno je doskočio i nažalost puklo je sve, oba meniskusa te prednji i bočni ligament.

Dugo se oporavljao nakon ozljede koja bi mnoge udaljila od profesionalnog sporta, no vratio se još jači. U 18 utakmica ove sezone zabio je 54 gola i upisao 22 asistencije. Dokazao je kvalitetu u najjačoj ligi svijeta, pa se od njega puno očekuje i u Švedskoj.

Josip Šarac: Godine, visina, klubovi

  • Rođen: 24. veljače 1998.
  • Visina: 201 cm
  • Klubovi: Izviđač, Celje, Göppingen

Prošlu godinu svakako će pamtiti po dobrim igrama u Njemačkoj, a doživio je promjene i na privatnom planu. Šarac se u srpnju oženio svojom odabranicom Andreom. Par je sudbonosno da izrekao u crkvi svetog Ante Padovanskog na Humcu.

Šarac je prvi put u seniorsku reprezentaciju došao prije šest godina, još 2017., a 2020. uspio je osvojiti medalju na Europskom prvenstvu u Austriji, gdje je Hrvatska osvojila srebro.

 
index Instagram400x230 youtube