Ana Petrović s 18 golova vodila rukometašice Izviđača do velike pobjede u Zavidovićima

Rukometašice Izviđač CO večeras su u Gradskoj dvorani u Zavidovićima ostvarile veliku pobjedu u  susretu 10. kola BH Telecom Premijer lige protiv domaće Krivaje.

Dva crvena kartona, 18 minuta igračica manje na terenu i deset deset dosuđenih sedmeraca za domaću ekipu, nije zaustavilo 'Skautice' u ovom susretu da dođu do velike pobjede.

Izuzev vodstva domaćih rukometašica Krivaje u uvodu utakmice, Ljubušanke su brzo preuzele vodstvo i dobrom serijom dolaze do 3:6, što je primorale domaće da pozovu minutu odmora.
 
Sredinom poluvremena domaće rukometašice su se vratile na 10:10, a potom vode u dva navrata. Skauticama nije dugo trebalo da vrate prednost na svoju stranu, a na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 16:17.
 
U drugom dijelu Izviđač je imao uglavnom jedan ili dva gola razlike, a sredinom poluvremena Krivaja dolazi do izjednačenja kada je na semaforu bilo 25:25.
 
I kad god se činilo da će Krivajašice doći prvi put do prednosti u drugom poluvremenu, rukometašice Izviđača su uspjevale odigrati dobro u fazi obrane i brzom realizacijom doći do jednog ili dva pogotka prednosti.
 
U završnici je Izviđač imao vodstvo od 31:33, nakon čega domaće rukometašice stižu do izjednačenja. Na desetak sekundi do kraja Ljubušanke dolaze do 33:34, a potom Krivaja sa zvukom sirene ima priliku da spasi bod sa sedam metara. Ipak, vratarka Izviđača Ivana Petrović je zaustavila udarac domaće rukometašice i tako donijela puni plijen svojoj ekipi i drugo mjesto na ljestvici.
 
Nevjerovatna je bila Ana Petrović s osamnaest pogodaka u redovima Izviđača. Iva Grbavac je dala četiri, a po tri gols su postigle Vistorop i Cipetić.
 
Kod Krivaje Cerić je postigla osam golova, a Mačak i Latifović su bile precizne po sedam puta.
 
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 11 Prosinac 2022 21:41
 
index Instagram400x230 youtube