|FOTO| Upriličena noć RK Izviđač

„Noć Izviđača“ u hotelu Bigeste okupila je punu dvoranu prijatelja i podupiratelja rukometnog kluba Izviđač.

Brojne poznate ličnosti iz svijeta politike, kulture, medija, zdravstva, i akademske zajednice došle su dati podršku „Skautima“.

Među viđenijim gostima su bili i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, braća Zdravko i Zoran Mamić, te brojni poduzetnici iz čitave Hercegovine.
 
A koliko je Izviđač važan za Ljubuški najbolje je ilustrirala voditeljica programa Bjanka Medić koja je na otvaranju večeri zahvalila svima koji su došli dati svoju podršku rukometnom klubu koji je simbol, ali i sinonim Ljubuškog, jer kako je rekla; „kad kažemo Izviđač, čujemo Ljubuški, a kad kažemo Ljubuški, čujemo Izviđač.
 
U dvorani je prikazan isječak iz dokumentarnog filma „Usudi se sanjati“ koji je još u nastajanju, a koji govori o Izviđaču. Mnogi su sa zanimanjem gledali kadrove iz filma čiji su autori Josip Ramljak i Branko Vukojević, a nakon toga je za govornicu stupio trener Toni Čolina koji je pobrao gromoglasan pljesak.  
 
„Izviđač kao sportski i kulturni fenomen u Ljubuškom nije samo skup pojedinca koji sjajno rade svoj posao već 66 godina, nije skup vrhunskih rezultata, nije broj obučenih igrača poslanih u svijet, Izviđač je način života“, poentirao je Čolina.
 
Predsjednik kluba i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević je potom dr. Draganu Čoviću kao vid zahvale za potporu klubu uručio kolaž – djelo ljubuškog umjetnika Zlatana Lukende, a Kraljević je kasnije pred novinarskim kamerama istaknuo kako je Ljubuški grad rukometa i da će to i dalje ostati.
 
„Broj okupljenih u ovoj dvorani na najbolji mogući način svjedoči koliko znači Izviđač, a nadamo se da ćemo biti u budućnosti još više vjetar u leđa ovoj mladosti, ovdje se vrlo kvalitetno radi i čestitke svim trenerima koji rade s mladima“, rekao je Kraljević.
 
Božji blagoslov na večeru zazvao je humački gvardijan fra Dario Dodig, a upriličeno je i zajedničko fotografiranje rukometaša i rukometašica Izviđača.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 05 Prosinac 2022 21:31
 
index Instagram400x230 youtube