Nova gostujuća pobjeda rukometaša Izviđač CO

Rukometaši Izviđač CO u okviru trinaestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili su na gostovanju u Nevesinju nad ekipom Hercegovine, rezultatom 30:34 (14:15).

Domaći rukometaši odlično su odigrali prvi dio susreta, kada su u pojedinim trenucima imali i tri gola prednosti. Već u sedmoj minuti Hercegovina je bila na plus tri, kod rezultata 5:2.

Sve do 27. minute Nevesinjci su rezultatski kontrolirali susret, da bi “Skauti” serijom 1:5 stigli do prve prednosti u večerašnjem susretu 11:13. Domaćini se ubrzo vraćaju, a na odmor se odlazi kod neriješenog rezultata 15:15.

Na samom startu drugog dijela, u 34. minuti domaćini serijom 3:0 ponovo odlaze na plus tri. To je ujedno i bilo sve što smo vidjeli od domaće ekipe u večerašnjem susretu. Nakon toga na scenu stupaju naši rukometaši koji su do kraja u potpunosti dominirali.

Maksimalnih plus sedam Izviđač je imao u 54. minuti kod rezultata 24:31. Do kraja su domaćini uspjeli smanjiti zaostatak za konačnih 30:34.

Kod Izviđača izvrstan Ivano Pavlović Ivano s trinaest postignutih pogodaka dok su po četiri dodali Ljubić i Mihael Bebek.

U redovima Hercegovine istakli su se Karanović Branko s devet, Tomić Vladimir sa sedam i Ivanović Nemanja s pet postignutih pogodaka.

Poslijednja izmjena danaSubota, 03 Prosinac 2022 23:12
 
index Instagram400x230 youtube