Irfan Smajlagić zamijenio trenera Izviđača na mjestu rukometnog izbornika BiH

Kasno jučer dobili smo neslužbenu informaciju da je Irfan Smajlagić potpisao ugovor s Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine, te da će voditi državni tim u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, piše danas "Dnevni avaz".

No, još jučer tijekom dana bilo je teško dobiti konkretnu informaciju od članova Upravnog odbora RSBiH kad je u pitanju izbornik muške reprezentacije, iako bi “Zmajevi” svoje kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine trebali početi 13. listopada utakmicom protiv Slovenije u Mariboru.

Osim drugih članova UO RSBiH, koji uglavnom ističu da u tom trenutku po tom pitanju nemaju nikakvu novost, informaciju o aktualnostima smo zatražili i od predsjednika Saveza Kenana Magode.

- S obzirom da Rukometni savez službeno i faktički ne postoji, najmanji problem nam je izbornik. RSBiH nema ID broj, blokirani su svi mogući računi, nema svoje urede jer smo istjerani iz ureda RS BiH u Ćemaluši. To izgleda nije briga nikoga, jedina briga je izbornik. Ne možemo prvo praviti krov – rekao je Magoda.

Upravni odbor RSBiH je nakon imenovanja najavio da će pokrenuti radnje i po pitanju ID broja, ali je trenutno svakako aktualna stvar izbora izbornika koji treba nacionalni tim povesti u još jedne kvalifikacije za EP.

- Nemamo čarobni štapić da riješimo odmah probleme s kojima je neko drugi kroz 10 prethodnih godina raznio Rukometni savez. Volio bih da vidim tog stručnjaka na mjestu bilo kog člana Upravnog odbora. Ovaj UO radi odlično i izuzetno predano, prvo radimo na detektiranju problema o kojima niko drugi nije htio da priča – izjavio je Magoda.

Konkretna akcija

Na pitanje o konkretnoj fazi pregovora s izbornikom nije odgovorio, dok se ostalo očito svodilo na obrambeni mehanizam. Od ranije znamo da je novi UO RSBiH za izbornika još 3. kolovoza predložio Smajlagića, ali skoro dva mjeseca poslije toga njegovo imenovanje nije završeno. Sve do sinoć.

Druge reprezentacije su prošlog tjedna objavljivale popise reprezentativaca na koje računaju, pa tako i prvi protivnik BiH Slovenija. Do starta kvalifikacija za EP je 15 dana, a bh. A tim bi se konačno mogao uključiti u konkretnu akciju po ovom pitanju.

 
index Instagram400x230 youtube