Završen 5. festival rukometa – Grude 2022.

Nakon 5 dana, u subotu, 03.09.2022.g , u Grudama je završen 5.festival rukometa – Grude 2022.

Na festivalu je u različitim sadržajima sudjelovalo oko 300  rukometašica, rukometaša, rukometnih trenera, rukometnih sudaca i nadzornika.

Festival je ove godine organiziran i održan u 4 cjeline:

-Rukometni kamp je okupio 46 djece iz BiH i Hrvatske. Djeca su imala ukupno 7 treninga,  a zadnji dan su odigrane utakmice između skupina. S djecom su radili vrhunski rukometni treneri: Lidija Bojić Ćaćić, Hrvoje Horvat, Ivano Balić, Igor Marković, Ana Križanac, Marija Žanko , Toni Čolina, Kornelija Leko , Mario Babić… Puno igre, smjeha, a najviše zadovoljstva susretima sa rukometnim velikanima koje su do sada uglavnom mogli vidjeti samo na TV , pokazuju da je i ove godine rukometni kamp potpuno opravdao očekivanja.

-Seniorske rukometne utakmice u kojima su stanje svoje pripremljenosti pred novu sezonu provjerile ekipe ORK Rudar Pljevlja (MNE), ŽRK Split 2010(CRO) te tri premijerligaša iz BiH ŽRK Izviđač Ljubuški , HŽRK Zrinjski Mostar i HRK Grude, donijele su nam pet odličnih utakmica u kojima su najuvjerljivije bile igračice Rudara, a odmah iza njih i ekipa Splita. Treneri svih ekipa su jako zadovoljni odigranim utakmicama, a u njima su mogli uživati i polaznici kampa kao i rukometni treneri.

-Seminar rukometnih sudaca je okupio 30-ak sudaca  i kontrolora RS Herceg Bosne koji su odradili obavezna testiranja, ali i odslušali i predavanje te razgovarali sa najboljim sudačkim parom na svijetu , gospodom Borisom Miloševićem i Matijom Gubicom. Veoma zanimljivo predavanje na temu izmjene rukometnih pravila 2022, se na kraju pretvorilo u otvoreni razgovor sa postavljanjem pitanja i davanjem odgovora na mnoge konkretne situacije s kojima se službene osobe susreću na utakmicama.

-Trenerski seminar je ova godine ,možemo slobodno reći bio perjanica cijelog festivala. 64 trenera iz BiH je tri dana imalo priliku ,ali i privilegiju slušati i gledati predavanja i praktične treninge vrhunskih stručnjaka iz rukometnog sporta. Odrađena su četiri pokazna treninga te tri teoretska predavanja uz jednu radnu večeru ,na kojima su trenerima svoja znanja iskustva prenosili : mentorica IHF I EHF za edukaciju trenera, dr.sc Lidija Bojić Ćaćić, Izbornik muške rukometne reprezentacije Hrvatske Hrvoje Horvat, njegov zamjenik u stručnom stožeru i najbolji rukometaš svijeta svih vremena Ivano Balić, trenerica vratarki u ženskoj juniorskoj reprezentaciji Hrvatske  Ana Križanac, trenerica sedmerostrukih rukometnih prvakinja BiH i članica Komisije za RINCK RS BiH , dr.sc Zlata Zubac. Gromoglasni pljesak nakon svakog predavanja i praktičnog treninga, ali i dojmovi koje su spontano prenosili treneri nakon završetka seminara najbolje su pokazali oduševljenost i veliko zadovoljstvo svih trenera onim što su vidjeli i čuli u ova tri dana.

Na kraju veliko zadovoljstvo cijelim događajem su iskazali svi koji su ovih pet na bilo koji način  dana bili dijelom ovog velikog događaja.

HRK Grude ,kao organizator festivala ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli njegovu organizaciju i održavanje ,a posebno :

-Suorganizatorima festivala: EHF-u , Hrvatskom rukometnom savezu, RS FBiH i RS Herceg Bosne, Općini Grude

-Svim trenerima -predavačima, klubovima sudionicima i našim malim kamperima.

-Sponzorima festivala: Violeta d.o.o. Grude, Putovi d.o.o. Grude,  Premier world sport d.o.o Čitluk,

-Donatorima festivala: Pipi Grude, GBT Banja Luka, Agroturizam Marića Gaj Grude, Motel Kiwi Grude ,Restoran Bezdan 21 Grude, Antonio trade d.o.o. Grude, Atelier Jukić Posušje, Grafix d.o.o. Grude, JU Vrilo  Grude, Srednja škola AB Šimića, JU Kulturni dom Antun Branko Šimić Grude,

Hvala svima i vidimo se dogodine na 6.festivalu rukometa Grude 2022.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Poslijednja izmjena danaSubota, 03 Rujan 2022 19:17
 
index Instagram400x230 youtube