Izviđačev najbolji igrač odveo Srbiju u poluzavršnicu prvenstva Europe

Poslije neriješenog ishoda protiv Islanda, velike pobjede protiv branitelja titule Njemačke i očekivanog slavlja protiv Italije, izabranici izbornika Đorđa Teodorovića napravili su novo iznenađenje, srušili rukometnu supersilu Švedsku (32:27).

Od prvog do posljednjeg minuta, Orlići su imali prednost. Ovim slavljem u prvom susretu drugog kruga natjecanja, srpske nade su već izborile plasman u poluzavršnicu Europskog prvenstva i boriti će se za kolajnu, što je najveći uspjeh Srbije u posljednjih 16 godina.

Ima Srbija dva velika asa koji guraju ovu izbornu vrstu, igrač Izviđača iz Ljubuškog Miloš Kos i Stefan Dodić iz Vranja. Upravo su njih dvojica, uz Mateju Dodića, sva trojica po šest golova vodili Srbiju do pobjede.

Juniore Srbije u srijedu (18.00sati) očekuje meč posljednjeg kola skupne faze protiv Francuske, ali pitanje polufinala je riješeno. Trikolori nikako ne mogu do polufinala. Srbija je sigurno prva u Skupini 2 čak i ako izgubi u posljednjem kolu jer ima bolji međusobni omjer i od Njemačke i od Švedske.

Plasmanom među osam najboljih selekcija Europe, Srbije je osigurala i sudjelovanje na juniorskom Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 13 Srpanj 2022 11:52
 
index Instagram400x230 youtube